Alex Chipciu s-a dezlănțuit la adresa Stelei. Ce a putut să spună: ”Cum să continui tradiția cu jucătorii ăștia și cu echipamentul ăla fake?”

de: Beatrice Dumitru
28 09. 2023

Alexandru Chipciu s-a dezlănțuit după ce a jucat primul său meci pe noul stadion Steaua, cu U Cluj, în prima etapă din faza grupelor Cupei României. Acesta a fost atacat de fanii formației CSA Steaua. Ce a spus mijlocașul.

Atacul lui Alex Chipciu la adresa CSA Steaua

”U” Cluj a învins-o pe CSA Steaua, scor 3-1, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României. Alex Chipciu, jucătorul ardelenilor, a fost fluierat, înjurat și numit ”sclavul lui Becali” de ultrașii din Peluza Sud, iar acesta a lansat un atac fără precedent.

Fostul jucător de la FCSB nu le-a rămas dator ultrașilor și le-a răspuns la conferința de presă de după partidă, el fiind extrem de dur. Alex Chipciu a spus că a fost impresionat de stadion, dar că acesta nu are nicio legătură cu vechea Steaua.

Meciul CSA Steaua – ”U” Cluj din Cupa României. Sursa foto: Sport Pictures

”Am jucat la ultimul meci al FCSB-ului înainte să plece de aici, în 2015, sunt 7-8 ani de atunci. E un stadion fabulos, dar nu are nicio legătură cu Steaua de când eram eu mic. E ceva fantomă aici. Peluza Sud nu îmi e indiferentă, am trăit niște momente cu cei de acolo, chiar dacă m-au făcut sclavul domnului Gigi Becali.

Nu mă interesează, ei sunt sclavii Armatei! Eu am câștigat ceva măcar la viața mea. Bine, și noi suntem, într-un fel, sclavi ai statului, ca români. Păcat de stemă, că e frumoasă rău de tot!

Citește și: Florin Talpan, replică ironică pentru Gigi Becali. „Nu este Steaua, ci o echipă înregistrată în satul Mogoșoaia”

Au fost fotbaliști mari de tot aici, Pițurcă, Lăcătuș. Să continui tradiția asta cu jucătorii ăștia, cu echipamentul ăsta ”fake”… Asta e părerea mea, nu mă mai interesează trecutul, nu mai contează nimic”, a spus Alex Chipciu.

”E cam dubioasă asta cu FCSB și CSA Steaua”

Jucătorul lui U Cluj a remarcat faptul că în tribune, cu excepția Peluzei Sud, au fost foarte puțini spectatori, iar el a fost solicitat de suporteri CSA pentru a face poze.

”Contează doar prezentul. Peluza era mare, erau oameni, dar în restul stadionului erau 5 suporteri.. Copiii făceau poze cu mine, e cam dubioasă asta cu FCSB și CSA Steaua. Nu mai înțeleg nimic”, a declarat Alex Chipciu, cel care a deschis scorul.

Citește și: Florin Talpan vrea să îi dea lovitura lui Gigi Becali. Ce a cerut la Curtea de Apel

Mijlocașul a jucat pentru echipa lui Gigi Becali între 2012 și 2016, a bifat 169 de meciuri, a dat 34 de goluri și 38 de pase decisive și, de asemenea, a câștigat șapte trofee în tricoul roș albaștrilor: trei titluri, două Cupe ale Ligii, o Cupă a României și o Supercupă.

Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău despre conflictul dintre CSA Steaua și FCSB

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la ”U” Cluj, a vorbit și el despre războiul dintre CSA Steaua și FCSB, care acum se judecă pentru palmares și marcă.

Sunt foarte multe care se discută. Nu cunosc amănunte. Pentru mine este Steaua, luni joc cu FCSB. Nu vreau să intru în detalii. Cu răbdare și cu jucătorii la un nivel de pregătire bun, cred că putem pune probleme multor echipe din Liga 1”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la finalul meciului cu CSA Steaua.

Citește și: Gigi Becali îl „terorizează” pe Florin Talpan cu mesajele. „Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute”

La finalul meciului, jucătorii antrenați de Daniel Oprița au fost, din nou, certați de ultrașii din Peluza Sud, așa cum s-a întâmplat și după egalul din campionat, tot de pe teren propriu, cu CSM Slatina, scor 1-1.