VIDEO – Metavers, crypto, Steve Jobs, Oculus – Playtech News Bytes 17

de: Ozana Mazilu
18 11. 2022

Playtech News Bytes a ajuns la episodul șaptesprezece, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Românii de la Crypto Data vor să cumpere FTX

Sam Bankman-Fride, șeful FTX, cel mai bogat tânăr până în 30 de ani de pe mapamond, și-a cam pierdut toată averea într-o singură zi. Adică, aproximativ 25 de miliarde de dolari. De atunci, și alți oameni încă mai pierd bani din cauza lui și a dezechilibrelor pe care le-a creat cu FTX. Salvarea exchange-ului ar putea veni chiar din România. Băieții de la Crypto Data sunt hotărâți să cumpere platforma, așa cum e ea, cu toate problemele. De ce? Păi, ei spun că, dacă FTX se prăbușește de tot, atunci oamenii nu vor mai avea încredere deloc in tehnologia blockchain și toată povestea crypto poate fi ireversibilă. Eu sunt extrem de curioasă dacă această tranzacție va avea loc și, mai ales, câți bani vor fi în joc.

Continuăm cu o știre cel puțin surprinzătoare din zona tech. Sandalele lui Steve Jobs au fost vândute

Suntem cu toții de acord ca Steve Jobs a fost un copil modest cu o minte briliantă. La începuturile sale, nimeni nu credea că numele lui va cântări atât de mult în tot ceea ce înseamnă tehnologia de astăzi. La o licitație din America, sandalele pe care le-a purtat Jobs, în  momentele importante din cariera sa, au fost vândute cu 220.000 de euro. Bineînțeles că încălțămintea a fost vândută alături de un NFT, pentru că acum nimic nu se mai licitează fără NFT la pachet. Sau poate s-a licitat NFT-ul și sandalele au fost bonus? Nu știu sigur acest aspect, dar ce știm despre aceste sandale este faptul că ele erau un accesoriu important din garderoba lui Jobs, iar o prietenă apropiată a lui a spus că acesta le purta chiar și iarna.

Tuvalu, o mică națiune din Pacific, își construiește o versiune digitală în Metavers

În ultima perioadă, nu știm exact cum să interpretăm tot ce se întâmplă în lumea tech. Ba pare că ia amploare totul, ba pare că se prabușește totul. Iată un exemplu pentru care avem tendința să credem că viitorul, în curând, va arăta ca în Avatar. Tuvalu este o insulă mică în Pacific. Atât de mică încât, din cauza schimbărilor climatice din ultima perioadă, urmează să fie înghițită de ape. Bineînțeles că nimeni nu își dorește să moară, nici ca nație și nici fizic, așa că acești locuitori și-au construit o identitate digitală în Metavers. Ei au replicat  insule și repere și au păstrat și istoria, și cultura. Cei 12.000 de membri Tuvalu vor fi primii, dar  mai sunt și alții care vor să facă același lucru, precum Seul și Barbados

Și dacă tot am menționat cuvântul moarte”, trebuie să vă spun ce a construit un cunoscut inventator

Ochelarii de realitate augmentată deja îi știe toată lunea. Știm cum funcționează și mai știm că Facebook a cumpărat compania Oculus care făcea acești ochelari, cu două miliarde de dolari. Astăzi aflăm că fondatorul Oculus a construit o nouă pereche de ochelari VR care te pot omorî, dacă cel care îi folosește moare într-un  joc video. Da, știu cum sună și, da, este real. Vă întrebați de ce ar face cineva un astfel de dispozitiv. Lucky, inventatorul, spune că așa va ridica miza jocului și astfel forțezi oamenii să regândească fundamental modul în care interacționează cu lumea virtuală și cu jucătorii din interiorul ei. Dacă vă întrebați cum te omoară, ei bine, dispozitivul este echipat cu trei module încărcate cu explozibil care se declanșează atuomat când mori în joc.

Închidem mica serie de știri tech cu un film drăguț pe care îl puteți urmări în cinema

Așadar, pe lista de filme noi care au apărut în luna noiembrie se află The Menu. Producția urmărește povestea unui cuplu care călătorește pe o insulă pentru a mânca la un restaurant exclusivist. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când cei doi descoperă secretul pe care bucătarul chef a încercat mereu să-l ascundă. Abia aștept să văd exact despre ce este vorba. Totuși, înainte de final vreau să va întreb pe voi care au fost filmele din acest an care v-au plăcut cel mai mult.

Așa cum v-am obișnuit, avem și o curiozitate din tehnologie

Știați că primul mesaj tip SMS a fost transmis la dată de 3 decembrie 1992? Un inginer din Marea Britanie, angajat al companiei Sema Group, a trimis un mesaj directorului Vodafone, cu ocazia unei petreceri de Crăciun. Textul primului mesaj trimis vreodată de cineva a fost “Happy Christmas!”.