Top 10 filme cu fantome: de la The Shining și The Sixth Sense la Poltergeist

de: Iulia Kelt
20 03. 2022

Filmele cu fantome au fost, mai mereu, printre cele preferate de public. Cu toate că nimeni nu a putut, vreodată, să confirme sau să infirme existența acestora, omenirea a fost întotdeauna pasionată de subiect, așadar cinematografia a exploatat acest interes al oamenilor la maxim.

În acest sens, haideți să vedem care sunt cele mai bune filme cu spirite și fantome, din toate timpurile.

Top 10 filme cu fantome, din toate timpurile

10. „Poltergeist” (1982) – unul dintre cele mai șocante filme realizate în acea perioadă, în regia lui Steven Spielberg: imagini grotești, fantome răutăcioase și mult suspans.

9. „Spirited Away” (2001) – cu toate că nu vorbim neaparat despre un film horror, anime-ul japonez s-a clasat în topul preferințelor, datorită substratului său extrem de sensibil.

8. „The Others” (2001) – se remarcă prin sentimentul gothic victorian pe care îl emană, presârând „ouă de Paște” peste tot, în film. În rolul principal o putem vedea pe Nicole Kidman.

7. „The Conjuring” (2013) – franciza care a devenit, rapid, una dintre cele mai apreciate din nișa sa.

6. „Ghost” (1990) – din nou, nu vorbim despre un horror, ci mai mult despre o poveste romantică dintre personajele interpretate de Patrick Swayze și Demi Moore.

5. „Ghostbusters” (1984) – un clasic care a rămas în istoria cinematografiei drept unul dintre filmele cult ale tuturor timpurilor.

4. „House on Haunted Hill” (1959) – una dintre capodoperele în care putem să ne bucurăm de performanța actoricească desăvârșită a maestrului Vincent Price.

3. „A Ghost Story” (2017) – film atipic, cu tente profund psihologice, ce sare din tiparul filmelor clasice, cu fantome.

2. „The Sixth Sense” (1999) – se înscrie, de asemenea, în categoria filmelor cult, prin cele câteva replici memorabile, însă și prin prisma interpretării de excepția a actorilor Bruce Willis și Haley Joel Osment.

1. „The Shining” (1980) – filmul care l-a făcut pe Stephen King să regrete că i-a dat voie lui Stanley Kubrick să-i ecranizeze cartea. Mai târziu, King avea să refacă „The Shining”, într-o miniserie ce nu s-a bucurat, însă, de tot atât succes, de vreme ce prestația lui Jack Nicholson e greu de egalat, ori chiar de imitat.