Te bate gândul să te îmbogățești din Bitcoin, în 2022? Ce știu doar analiștii economici, în acest moment

de: Mădălina Bahrim
17 01. 2022

Criptomonedele au devenit extrem de populare și atractive pentru români, mulți dintre ei având ca rezoluție să investească pe piață, anul acesta. Dacă și tu te numeri printre ei, n-ar strica să cunoști opiniile experților, la început de an, cu privire la evoluția acestei piețe fascinante, dar riscante.

Bitcoin a dat mari emoții investitorilor, la început de 2022, atingând, de curând, un nivel mai mic de pragul de 40.000 de dolari.

„Bitcoin a început săptămâna trecută slab, ajungând luni la un moment dat sub nivelul de 40.000 de dolari pe platforma eToro. Dar prețul celui mai mare criptoactiv din lume s-a stabilizat de atunci, tranzacționându-se joi la peste 44.000 de dolari, înainte de a se stabiliza în jurul nivelului de 43.000 de dolari în weekend.

Ethereum a avut, de asemenea, un început slab săptămâna trecută, scăzând sub 3.000 de dolari luni, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii septembrie 2021. Criptoactivul și-a revenit totuși într-o oarecare măsură, crescând pentru a se tranzacționa în jurul valorii de 3.300 de dolari până joi și menținându-se în acest interval în weekend”, afirmă experții.

Ce mai e nou pe piața crypto

De asemenea, pe piața de profil apar știri deosebit de importante cu privire la activele crypto. De exemplu, primarul unuia dintre cele mai mari orașe din Brazilia a indicat că va începe să dețină rezerve în criptoactive.

Primarul, Eduardo Paes, a declarat joi că guvernul orașului va investi 1% din trezoreria sa în criptomonede.

Totodată, orașul intenționează să ofere contribuabililor reduceri dacă își plătesc facturile fiscale în bitcoin. Secretarul de finanțe, Pedro Paulo, a anunțat că orașul va oferi o reducere de 10% la anumite impozite dacă sunt plătite în bitcoin.

În cele din urmă, deși asistăm la un apetit tot mai crescut al oamenilor pentru criptomonede, trebuie menționat faptul că nu puține sunt vocile din rândul specialiștilor care afirmă că monedele digitale sunt foarte riscante. Volatilitatea lor este îngrijorătoare, iar oamenii ar trebui să investească doar atât de mulți bani cât își pot permite să piardă consideră Nouriel Roubini, economistul recunoscut în plan global pentru anticiparea crizei economice din anul 2008.