Premieră în medicină, un tratament revoluționar anti-cancer a avut primele rezultate. Pacient vindecat: „Sunt sănătos de doi ani”

de: Cojocaru Cristian
25 09. 2022

Încă o premieră a fost înregistrată în medicină după ce, un tratament revoluționar anti-cancer a venit cu rezultate remarcabile. Pacientul vindecat de boala incurabilă a afirmat că se simte bine de doi ani.

Rezultatele unui nou tratament împotriva cancerului sunt promițătoare. Acesta utilizează un virus comun pentru a infecta și ulterior distruge celulele tumorale. După mai multe teste efectuate, un pacient a fost videcat de boala necruțătoare, în timp ce în alte cazuri, tumorile au fost diminuate semnificativ.

Tratamentul respectiv conține forma slabă a virusului herpes simplex, fiind modificat în laborator pentru a ucide celulele canceroase. Cu toate acestea, mai multe studii vor fi efectuate, însă această injecție poate reprezenta un nou început pentru cei bolnavi de cancer într-o stare avansată.

Bărbatul vindecat de cancer este un constructor în vârstă de 39 de ani din vestul Londrei. Krzysztof Wojkowski a fost unul dintre pacienții care au luat parte la studiul și testul condus de Institutul de Cercetare a Cancerului de la Royal Marsden NHS Foundation Trust.

Krzysztof Wojkowski a afirmat ca de doi ani se simte foarte bine

În anul 2017 acesta era diagnosticat cu cancer al glandelor salivare, iar în ciuda intervențiilor chirugicale de extirpare a tumorii, dar și a tratamentelor diverse, cancerul continua să se dezvolte.

„Mi s-a spus că nu mai sunt opțiuni pentru mine. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă alătura studiului. Am făcut injecții la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, ceea ce a eradicat complet cancerul. Sunt sănătos de doi ani” a povestit Wojkowski.

Primul tratament anti-cancer cu rezultate impresionante

Injecția respectivă este administrată direct în tumoră, atacând cancerul în două feluri. În primul rând, virusul atacă celulele canceroase distugându-le, iar în cel de-al doilea rând, acest lucru activează sistemul imunitar al pacientului.

La acest tip de tratament au fost supuși 40 de pacienți. Dintre aceștia, unii au primit injecția denumită RP2, în timp ce celorlalți li s-a administrat respectivul tratament combinat cu alt tratament medicamentos numit nivolumab.

Din rezultatele care au fost prezentate în cadrul unei conferințe medicale de la Paris, reiese că 3 din 9 pacienți cărora li s-a administrat tratament combinat au prezentat îmbunătățiri ale stării de sănătate. În ceea ce privește efectele secundare, acestea au constat în general în oboseală.

Profesorul Kevin Harrington este cercetătorul principal al programului. Acesta a afirmat pentru BBC că răspunsurile organismelor pacienților au fost „cu adevărat impresionante”, chiar și în cazul cancerelor avansate, dintre care și cancerul de esofag și un tip de cancer mai rar, cel ocular, potrivit BBC.