Meta schimbă placa pentru Facebook și Instagram: cum vrea să își facă platformele mai sigure

de: Andrei Tilimpea
22 11. 2022

Facebook modifică, de asemenea, setările implicite de confidențialitate pentru adolescenții mai tineri.

Meta face noi pași pentru a bloca setările de confidențialitate ale adolescenților. Compania face modificări la setările implicite de confidențialitate pentru conturile de Facebook ale adolescenților și limitează și mai mult capacitatea adulților „suspecți” de a trimite mesaje adolescenților pe Instagram și Facebook.

Pe Facebook, Meta spune că va începe automat să schimbe setările implicite de confidențialitate pentru noile conturi create de adolescenți sub 16 ani. Odată cu modificările, vizibilitatea listei lor de prieteni, a postărilor etichetate și a paginilor și a conturilor pe care le urmăresc va fi setată automat la „setări mai private.”

În special, noile setări vor fi activate automat numai pentru conturile noi create de adolescenți, deși Meta spune că va determina conturile existente pentru adolescenți să adopte setări similare. Actualizarea urmează unei mișcări similare de la Instagram, care a început să facă paginile adolescenților private în mod implicit de anul trecut.

O schimbare benefică

Meta face, de asemenea, noi schimbări menite să împiedice adulții „suspecți” să contacteze adolescenții. Pe Facebook, va bloca aceste conturi din funcția „persoane pe care poate le cunoașteți” a site-ului, iar pe Instagram va testa eliminarea butonului de mesaj din profilurile adolescenților. Compania nu a spus exact cum va determina cine este „suspect”, dar a spus că va lua în considerare factori precum dacă cineva a fost blocat recent sau a fost raportat de un utilizator mai tânăr.

În plus, Meta a spus că lucrează cu Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) pe o „platformă globală” pentru a preveni partajarea neconsensuală a imaginilor intime ale adolescenților. Potrivit Meta, platforma, care ar putea fi lansată până la jumătatea lunii decembrie, va funcționa similar cu un sistem conceput pentru a preveni partajarea de imagini similare de la adulți.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Facebook, sistemul va permite adolescenților să genereze un „raport privat” pentru imaginile de pe dispozitivele lor pe care nu doresc să le partajeze. Platforma, operată de NCMEC, ar crea apoi un hash unic al imaginii, care ar intra într-o bază de date, astfel încât companii precum Facebook să poată detecta când imaginile care se potrivesc sunt partajate pe platformele lor. Purtătorul de cuvânt a adăugat că imaginea originală nu părăsește niciodată dispozitivul adolescentului.