Modul de funcționare a platformelor social media se modifică: ce trebuie să schimbe YouTube, Meta și Twitter

Modul de funcționare a platformelor social media se modifică: ce trebuie să schimbe YouTube, Meta și Twitter

Marile companii tehnologice s-au angajat să ia măsuri noi pentru combaterea extremismului online prin eliminarea conținutului mai violent și promovarea alfabetizării media cu utilizatorii tineri, ca parte a unui summit de la Casa Albă privind combaterea violenței alimentate de ură.

Platforme precum YouTube și Meta au fost criticate ani de zile pentru că au permis discursuri instigatoare la ură, minciunile și retorica violentă să înflorească în serviciile lor.

Președintele american Joe Biden le-a cerut americanilor să combată rasismul și extremismul în timpul unui summit de la Casa Albă care a reunit experți și supraviețuitori și a inclus lideri locali bipartizani.

YouTube a anunțat că își va extinde politicile privind extremismul violent pentru a elimina conținutul care gloriifică actele violente, chiar dacă creatorii videoclipurilor nu au legătură cu o organizație teroristă.

Site-ul de streaming video interzice deja incitarea la violență, dar cel puțin în unele cazuri nu a aplicat politicile existente videoclipurilor care promovează grupurile de miliție implicate în asaltarea Capitoliului S.U.A. din 6 ianuarie.

Anchetă necesară

Un raport realizat de Tech Transparency Project din mai a găsit 435 de videoclipuri pro-miliție pe YouTube, inclusiv 85 postate de la atacul din 6 ianuarie. Unele dintre videoclipuri au oferit sfaturi de antrenament, cum ar fi cum să desfășoare ambuscade în stil de gherilă.

Purtătorul de cuvânt al YouTube, Jack Malon, a refuzat să spună dacă serviciul își va schimba abordarea față de acel conținut în conformitate cu noua politică, dar a spus că actualizarea îi permite să meargă mai departe cu aplicarea decât a făcut-o anterior.

YouTube a mai spus că va lansa o campanie de alfabetizare media pentru a-i învăța pe utilizatorii mai tineri cum să identifice tacticile de manipulare care sunt folosite pentru a răspândi dezinformarea.

Microsoft a declarat că va pune la dispoziție școlilor și organizațiilor mai mici o versiune de bază și mai accesibilă a inteligenței artificiale și a instrumentelor de învățare automată, pentru a le ajuta să detecteze și să prevină violența.

Proprietarul Facebook, Meta, a anunțat că va colabora cu cercetătorii de la Centrul de Studii Internaționale din Middlebury Institute on Terorism, Extremism and Counterterorism.

Anul trecut, parlamentarii i-au anchetat pe directorii executivi ai Alphabet și Facebook, precum și Twitter, în vederea stabilirii faptului dacă companiile lor au o anumită responsabilitate pentru atacul din 6 ianuarie.