Cum ajută imigranții Austria și câți dintre ei sunt români, de fapt
Majoritatea țărilor europene, inclusiv Austria (sau „mai ales”) s-au confruntat, în ultimii ani, cu un val imens de imigranți, ceea ce a stârnit nemulțumirea multor cetățeni cu viziuni limitate.
Cel mai recent exemplu, în acest sens, este chiar discursul premierului Ungariei, Viktor Orbán, de la Băile Tușnad. În acest discurs, oficialul maghiar a vorbit, într-o notă oarecum presărată cu elemente extremiste, atât despre problema imigranților, cât și despre politica dusă de statele europene, membre ale UE.
Totuși, ceea ce uită Viktor Orbán este că, printre acești imigranți din alte țări, altele decât Ungaria, se află și cetățeni maghiari. Același lucru se poate spune și despre români care, din câte știm, sunt prezenți în majoritatea statelor europene dezvoltate care oferă condiții de muncă mult mai bune decât cele din țara noastră.
Care este situația în Austria
Firește, și printre locuitorii din Austria există unii care condamnă migrația excesivă a altor nații în țara lor. Cu toate astea, se pare că migranții dau o mână de ajutor în Austria, cu toate că fac asta din umbră, astfel încât nu mulți austrieci getbeget nu au cum să observe acest lucru.
În primul rând, trebuie să remarcăm faptul că, în Austria, locurile de muncă pe care austriecii nu le vor, cu toate că sunt utile pentru dezvoltarea economiei, fiind „talpa”, sunt ocupate de imigranți, printre care sunt și români, desigur.
Și pentru că tot am vorbit despre români, hai să vedem care sunt procentele exacte de imigranți și, mai ales, cum ajută aceștia Austria.
Trebuie menționată că, în data de 1 aprilie, conform datelor preliminare, Austria avea 9.027.999 de locuitori, din care circa 217.000 germani, 140.000 români, 122.000 sârbi și 118.000 turci, scrie Agerpres.
De asemenea, războiul din Ucraina a făcut ca numărul ucrainenilor din această țară să crească de la 13.000, la 53.000 de oameni.
„Populația Austriei crește numai prin migrație; fără aceasta, populația ar scădea, pe termen lung, la nivelul anilor 1950, conform prognozelor”, a declarat directorul general al Statistics Austria, Tobias Thomas.
Așadar, Austria trece printr-o creștere demografică masivă, ceea ce nu este deloc un lucru rău.