Apple a publicat un studiu pentru a arăta cât de bine funcționează în formatul actual economia aplicațiilor de iPhone.
Conform acestui studiu realizat de Analysis Group, ecosistemul de aplicații pentru iOS susține, în prezent, peste 2,2 milioane de locuri de muncă doar în Statele Unite. Astfel, veniturile micilor dezvoltatori au crescut cu 118% în ultimii doi ani.
Ca referință, SUA se află pe locul doi în clasamentul țărilor unde veniturile dezvoltatorilor mici au crescut cel mai mult. SUA a fost devansată de Franța, unde aceste venituri au crescut în ultimii doi ani cu 122%.
Apoi, Franța și SUA sunt urmate într-un astfel de clasament, de Coreea de Sud, Australia, China, Marea Britanie, Japonia și Germania. În acest context, valoarea tranzacțiilor realizate de aplicațiile din App Store a crescut anul trecut cu 24%. S-a ajuns la o sumă de 643 de miliarde.
Potrivit aceluiași studiu, cei mai cei mai mulți dezvoltatori sunt din Europa, în procent de 24%: 23% dintre dezvoltatori sunt din China, iar 14% din SUA.
Apple și Google ar putea fi taxate mai mult: ce se întâmplă cu impozitarea digitală
Acordul urmărește realocarea drepturilor de impozitare a marilor grupuri digitale, cum ar fi Apple și Google, către țările în care se află clienții finali, raportează Reuters.
Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, a declarat într-un panel de la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, că progresul în rezolvarea detaliilor tehnice privind acordul fiscal digital merge mai puțin rapid decât era planificat. Un acord global de taxe digitale ar putea să nu fie gata până la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, semnalând o mare întârziere în implementarea reformei.
Acordul, pe care oficialii speraseră să îl semneze la jumătatea acestui an, urmărește realocarea drepturilor de impozitare a marilor grupuri digitale, cum ar fi Apple și Google, în țările în care se află clienții finali.
Este primul dintre cei doi piloni ai unei revizuiri majore a regulilor de impozitare transfrontalieră care includ și planuri pentru un impozit global minim pe profit de 15% pentru marile multinaționale.