Cele mai periculoase produse, în 2021: „obiectul” la care nu te-ai fi așteptat

de: Iulia Kelt
27 04. 2022

Comisia Europeană a stabilit care sunt cele mai periculoase produse nonalimentare. Raportul este valabil pentru anul 2021. Lista cuprinde, mai nou, un produs la care nu te-ai fi așteptat, deși e oarecum logic să se afle pe această listă.

Autovehiculele au fost introduse în lista celor mai periculoase produse nealimentare, a confirmat Comisia Europeană, prin sistemul „Safety Gate”.

„Sistemul „Safety Gate” s-a dovedit încă o dată un instrument vital pentru protejarea consumatorilor de produsele periculoase. Mă bucur totodată că sistemul a fost modernizat şi consolidat în mod continuu. Este foarte important ca sistemul „Safety Gate” să fie adaptat pentru a se integra în noul mediu de consum. Astfel, putem garanta că Safety Gate poate rămâne un instrument eficient pentru piaţa unică, protejând consumatorii în toate circumstanţele”, a declarat comisarul pentru justiţie şi consumatori, Didier Reynders, conform Agerpres.

Autovehiculele și jucăriile, printre cele mai periculoase produse, semnalate în cadrul sistemului „Safety Gate”

Dacă până acum eram obișnuiți ca jucăriile să fie catalogate ca fiind unele dintre cele mai priculoase produse nonalimentare, mai ales atunci când vorbim despre publicul nișă al acestora, copiii, iată că lista s-a îmbogățit cu o nouă „jucărie”, de data aceasta pentru cei mari.

Autovehiculele sunt catalogate, mai nou, ca fiind unele dintre cele mai periculoase produse, din pricina emisiilor de gaze, în cazul celor pe benzină și motorină. Nici cele electrice nu sunt scutite, întrucât consumul de energie electrică reprezintă, de asemenea, o mare amenințare pentru planetă, chiar dacă se vorbește mai rar despre acest aspect.

Problemele tehnice sunt, de asemenea, parte din motivul pentru care mașinile au intrat în acest top.

În top se mai află, de asemenea, echipamentele și aparatele electrice, din pricina supraîncălzirii unora dintre acestea, mai ales atunci când anumite piese se află sub tensiune.

Totuși, jucăriile continuă să domine clasamentul, din cauza substanțelor toxice folosite la confencționarea acestora. Firește, multe companii producătoare de jucării s-au adaptat deja și au optat pentru variante care prezintă mai multă siguranță pentru cei mici, însă acest lucru nu se aplică pentru toate.