Belarus a doborât o nouă dronă ucraineană. Ce avea racheta pe ea, războiul ar putea escalada
Armata belarusă a doborât o nouă dronă la frontiera cu Ucraina, a treia de la începutul lunii noiembrie, susțin autorităţile de la Minsk. Potrivit Comitetului statal belarus pentru supravegherea frontierelor, la 1.200 de metri de frontiera statală, deasupra punctului de control vamal de la Mokrani, gărzile de frontieră belaruse, împreună cu militarii forţelor armate, au descoperit un cvadri-elicopter care zbura la o altitudine de aproximativ 300 de metri.
Tensiuni tot mai mari între Belarus și Ucraina
Polițiștii de frontieră și forțele armate din Belarus au doborât o altă dronă la granița cu Ucraina, a treia de la începutul lunii noiembrie, de această dată în apropierea punctului de control Mokrani, au informat autoritățile.
„Joi, la 1.200 de metri de granița de stat, deasupra punctului de control Mokrani (vis-a-vis de trecerea ucraineană Domanovo), la o altitudine de aproximativ 300 de metri, grănicerii din Belarus, împreună cu militari din cadrul Forțelor Armate, au descoperit un cvadri-elicopter”, a spus Comitetul statal de frontieră.
O nouă rachetă a fost doborâtă de armata belarusă
Racheta se îndrepta dinspre partea ucraineană a graniţei către interiorul teritoriului belarus şi a fost doborâtă cu ajutorul unor arme electronice, anunță aceeași instituţie. Respectiva dronă nu prezenta însemne şi era echipată cu o cameră video pentru acţiuni de recunoaştere a teritoriului.
„Cu ajutorul armelor electronice, drona a fost doborâtă”, a transmis Comitetul.
Dispozitivul nu avea mărci de identificare și era echipat cu o cameră video încorporată pentru recunoașterea teritoriului de graniță al Republicii Belarus, a afirmat regimul lui Alexandr Lukașenko.
Incidente similare au avut loc la începutul și jumătatea lunii noiembrie, în partea belarusă a frontierei cu Ucraina. Armata rusă are aproximativ 9000 de soldați în Belarus, iar Kievul se teme că Moscova ar putea folosi țara lui Aleksandr Lukașenko ca platformă de lansare a unei ofensive, la fel cum s-a întâmplat la începutul invaziei din 24 februarie, când trupele ruse trimise în Belarus (sub pretextul efectuării de exerciţii militare) au atacat partea de nord a Ucrainei.
Putin vrea să-l lichideze pe Lukașenko
De curând, pe rețelele sociale au circulat detalii, mai mult sau mai puțin credibile, despre o posibilă operațiune provocatoare desfășurată pe teritoriul Belarusului. Scopul ei ar fi fost să-l determine pe dictatorul Aleksandr Lukașenko să intre în conflict alături de Rusia. Ulterior, au apărut informații că se pregătește un atentat la adresa președintelui belarus. Citește mai multe AICI.