Ai făcut această greșeală, ai și rămas fără bani: averea după o viață de muncă se evaporă cât ai clipi

de: Mădălina Bahrim
01 04. 2022

Experții în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul în care se pot afla banii multora dintre noi, dacă nu știm cum să îi protejăm și, mai ales, unde să ne ținem economiile. O mică greșeală aparent inofensivă sau dorința prea mare de a face profit peste noapte ne pot lăsa, într-o clipă, fără toată agoniseala de-o viață.

În ultimele luni, tot mai mulți români își îndreaptă atenția către investițiile în monede digitale. Doar că mulți dintre ei nu știu că de la visul îmbogățirii peste noapte până la materializarea acestui scenariu iluzoriu e cale foarte lungă și presărată cu nenumărate pericole.

Până de curând, pericolele principale erau generate de volatilitate. Știm cu toții că, deși randamentele arată bine, în cifre, pe piața criptomonedelor vorbim despre o lipsă totată de garanții, de reglementări legale și, desigur, de stabilitate. Ceea ce investești astăzi poate să își dubleze costul mâine sau poți pierde tot. Cine nu recunoaște acest fapt, trăiește într-o iluzie, una frumoasa, dar tot iluzie este. Ei bine, în ultima perioadă, gama de potențiale pericole s-a înmulțit. Acum se pare că hackerii devin din ce în ce mai activi pe piața activelor digitale și nu ezită în a goli portofelele online ale deținătorilor de criptomonede.

Dacă ai noroc să nu pierzi banii din cauza volatilității, aceștia riscă să-ți fie furați

Se pare că infractorii cibernetici au furat active în valoare de aproape 700 de milioane de dolari de pe platformele de criptomonede numai în primul trimestru al anului 2022, potrivit Atlas VPN.

Trebuie punctat faptul că token-urile ne-fungibile (NFT) s-au dovedit a fi printre cele mai atractive ținte pentru hackeri, reprezentând aproape 49 de milioane de dolari prăduiți în 20 de atacuri.

Să nu uităm nici despre înșelăciunile din domeniu. Știi și tu despre acele anunțuri care-ți promit marea cu sarea, doar să transmiți niște bani în anumite conturi sau aplicații. Conform raportului Atlas VPN, numărul actual de înșelăciuni legate de blockchain în primul trimestru din 2022 este, de asemenea, un maxim istoric pentru această industrie, reprezentând o creștere de 118% comparativ cu aceeași perioadă din 2021.