„Tocmai am devenit milionar în dogecoin”. Acest tânăr de 33 de ani și-a investit economiile în criptomoneda-meme, inspirat de Elon Musk

de: Ozana Mazilu
28 04. 2021

Glauber Contessoto spune că pe 15 aprilie la ora 18:00 a devenit milionar în dogecoin. „Am stat treaz toată noaptea, uitându-mă la ecran”, spune Contessoto, 33 de ani, pentru CNBC. Și a devenit viral, evident.

După ce a aflat despre criptomoneda-meme de pe Reddit, Contessoto spune că a investit peste 180.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie, când avea un preț de aproximativ 4,5 cenți.

Contessoto a fost fascinat de dogecoin din câteva motive, din câte spune el.

În primul rând, el a iubit comunitatea Reddit din jurul monedei digitale, deoarece baza sa a crescut substanțial de la crearea dogecoinului ca o glumă în 2013. El a apreciat, de asemenea, că a fost inspirat de meme-ul „Doge” Shiba Inu, spune el.

Și, la fel ca mulți deținători de dogecoin, „un motiv pentru care mi-am plasat economiile în dogecoin este Elon Musk”, care a scris în mod repetat pe Twitter despre criptomonedă. Deși nu este clar dacă tweet-urile lui Musk în sprijinul monedei au fost serioase, „cred că tipul este un geniu”, spune Contessoto.

Dogecoin este o monedă virtuală născută dintr-o glumă

Mai presus de toate, Contessoto este foarte optimist în ceea ce privește creșterea dogecoinului și a crezut că ar putea să-l ajute să-și construiască „bogăția generațională” pentru a transmite averea viitoarei sale familii. „Am crescut foarte sărac”, spune el, „așa că este o afacere imensă pentru mine”.

Contessoto (care lucrează la o companie de muzică din Los Angeles) spune că nu avea venituri disponibile pentru a cumpăra dogecoin, așa că și-a asumat un risc imens. Contessoto nu numai că și-a folosit toate economiile, dar a vândut și toate acțiunile pe care le deținea, dar a și împrumutat.

Cumpărarea pe marjă poate fi foarte riscantă, deoarece investitorii folosesc bani împrumutați pentru a tranzacționa. Dacă investitorul suferă pierderi și nu ar putea rambursa imediat suma împrumutată, ar trebui să ramburseze și dobânzile.

Experții sunt foarte sceptici față de dogecoin, despre care spun că este extrem de speculativ și este așa-numitul comerț cu meme bazat pe buzz-ul social media. Ei avertizează că investitorii ar putea ieși în pierdere.

În plus, dogecoinul nu are un plafon de aprovizionare ca bitcoin, toate acestea făcându-l o investiție mult mai riscantă, potrivit experților. Totuși, Contessoto a rămas cu planurile sale de investiții.

Care este viitorul acestei monede

Aproximativ două luni mai târziu, în noaptea de 15 aprilie, prețul dogecoinului a început să crească. În acea săptămână, dogecoinul a crescut cu 400%, iar pe 16 aprilie a sfidat cotele, deoarece a atins o capitalizare de piață de 49 miliarde de dolari, potrivit CoinGecko. Dogecoin a atins, în cele din urmă, un nivel record de aproximativ 45 de cenți.

Unii speculează că a fost un rezultat al schimbului de criptomonede Coinbase care a devenit public pe 14 aprilie, ceea ce a dus și la o creștere a prețurilor Bitcoin și Eter. Alții atribuie creșterea prețului dogecoin-ului către tweet-urile lui Musk.

Oricum, Contessoto și-a dat seama că asta însemna că investiția sa de dogecoin a crescut până la o valoare de peste un milion de dolari. Mai exact, soldul lui în dețineri dogecoin arăta un sold de 1.081.441,29 de dolari.

Deși aceasta a fost o creștere neobișnuită pentru criptomonedă, Contessoto nu intenționează să vândă în curând. „Planul meu este, odată ce am ajuns la 10 milioane de dolari, atunci voi scoate 10%”, spune el. În opinia sa, „aceste lucruri vor continua să crească”.

Dogecoin a început să piardă teren apoi, iar acum, criptomoneda se tranzacționează la aproximativ 28 de cenți, potrivit CoinGecko, cu o valoare de piață de aproximativ 36 de miliarde de dolari.

Deși unii investitori au profitat de recenta creștere, experții avertizează că oamenii ar trebui să investească doar ceea ce își pot permite să piardă.