Cum a „umflat” Elon Musk valoarea Bitcoin printr-un mesaj de un cuvânt pe Twitter

Cum a

Bitcoin e cea mai cunoscută monedă virtuală, iar Elon Musk e omul care poate crea valuri în online cu ceea ce postează.

Bitcoin se bucură de o nouă revenire datorită șefului Tesla și SpaceX, Elon Musk. Acesta și-a modificat secțiunea bio de pe Twitter, acolo unde e extrem de activ și unde postările lui au o mare tracțiune.

Musk a adăugat hashtag-ul #bitcoin la biografia sa și a venit și cu un mesaj interpretabil.

Elon Musk împinge valoarea Bitcoin în sus

Imediat după ce Elon Musk și-a modificat secțiunea și a venit cu postarea de mai sus, Bitcoin a adăugat încă vrei 5.000 de dolari la valoarea sa. Astfel, moneda virtuală a ajuns să se tranzacționeze la prețul de 37.299 de dolari, după ce scăzuse în ultimele zile.

Procentual, valoarea a crescut cu aproximativ 20%, un salt extrem de impresionant. Mișcarea vine în contextul în care valoarea acțiunilor unor companii precum GameStop și AMC au crescut puternic după mișcările investitorilor mici, inspirate de fenomenul de pe WallStreetBets – forumul Reddit care a creat panică în rândul celor de pe Wall Street, scrie CNBC. De altfel, Musk a marcat pe Twitter și acest moment – a postat linkul către grupul de pe Reddit unde avea loc efortul micilor investitori.

Iar aceste mișcări se văd și-n piața criptomonedelor. Un alt grup de pe Reddit – SatoshiStreetBets – menționează faptul că investitorii au împins în sus valoarea unei alte monede virtuale, Dogecoin, care a crescut cu 800% în doar 24 de ore.

Acum, odată cu postarea de pe Twitter, a revenit în discuție speculația potrivit căreia șeful Tesla a investit sau are de gând să investească în Bitcoin. De asemenea, lumea se întreabă dacă nu cumva va adăuga moneda virtuală în bilanțul constructorului auto sau chiar va converti veniturile în această monedă.

Citește și: