Poate cel mai mare jaf din istoria criptomonedelor, confirmat: cât au reușit să ia hackerii

de: Iozan Carmen
12 08. 2021

Cel mai mare jaf din istoria criptomonedelor. Hackerii au furat criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari.

Hackerii au exploatat o vulnerabilitate de pe rețeaua descentralizată de activități financiare Poly Network.

Aceștia au dezvăluit atacul într-o postare pe Twitter cerându-le hackerilor să ia legătura cu ei. În aceeași postare le cer să „returneze activele furate”.

„Suma de bani pe care ați furat-o astăzi este cea mai mare din istoria DeFi”, a scris echipa Poly Network într-o altă postare pe Twitter.

DeFi este un termen folosit pentru aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain care funcționează fără intermediar.

Odată ce hackerii au furat banii ei au început să îi trimită către diferite adrese de criptomonede.

Cercetătorii de la compania de securitate SlowMist afirmă că au fost furate monede digitale în valoare de peste 610 milioane de dolari. Acestea fiind transferate către doar 3 adrese diferite.

Poly Network a sugerat platformelor de tranzacționare a criptomonedelor să treacă pe lista neagră tokenurile ce vin de la adrese folosite de hackeri.

Se vor mai recupera banii furați?

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a declarat că este la curent cu atacul. Cu toate astea platforma „se coordonează cu toți partenerii noștri de securitate pentru a ajuta proactiv”. Dar, mai susține că „nu există garanții”.

SlowMist a anunțat pe Twitter că analiștii săi „au identificat adresa de mail, IP-ul și amprentele dispozitivului folosit de atacator”. De asemenea ei „încearcă să găsească indicii legate de identitatea atacatorului”.

Compania de securitate a ajuns la concluzia că atacul a fost unul „pregătit, organizat și îndelung plănuit”.

Aplicațiile financiare bazate pe tehnologia  blockchain au devenit o țintă principală pentru hackeri anul acesta. Atacurile  asupra platformelor descentralizate au crescut de 3 ori față de 2020.

Numărul acestui gen de fraudă este în creștere și în 2021. Acesta reprezintă 54% din total fraudelor cu criptomonede, comparativ cu doar 3% în tot anul trecut.