OZN-uri filmate de un pilot de aviație declanșează noi teorii. Care ar fi realitatea despre ele

de: Andrei Tilimpea
08 12. 2021

Un clip filmat din cabina unui avion comercial surprinde 12 obiecte zburătoare în vestul Oceanului Pacific deasupra unei zone puternic contestate din Marea Sudului.

Pentru început sunt vizibile doar nouă lumini ca apoi să apară altele în șiruri de câte patru.

„Nu ştiu ce este asta. Este o chestie ciudată. Este ceva ce zboară”, comentează unul dintre piloți. Ca apoi să adauge: „S-a dus”.

Înregistrarea făcută la aproape 12.000 de metri înălţime a fost distribuită pe reţelele sociale, stârnind reacţii de la „nemaipomenit” la cel mai bună filmare a unui OZN.

Alţii au încercat să găsească explicații fiind de părere că acele lumini ar putea fi rachete de semnalizare trase de un avion.

Cea mai logică explicație este că luminile nu sunt altceva decât avioane militare care participă la jocuri strategice. De altfel, China a construit recent aici insule artificiale pe care a instalat baze militare.

Curiozitatea umană

SUA au dat curs interesului populației pentru OZN-uri și fenomene aeriene neexplicate, amplificând şi mai mult curiozitatea americanilor după un raport al Pentagonului în care a fost admis oficial în termeni clari că unele incidente observate pe ceruri nu au putut fi explicate.

Șefa Informaţiilor Naţionale a recunoscut că unele fenomene ar putea avea origine extraterestră. Cu toate acestea, raportul nu a dezvăluit nimic mai mult decât că au fost identificate incidente neobişnuite, în care sunt implicate aparent obiecte care nu țin cont de legile fizicii.

Mai multe, autoritățile americane au înființat un birou special dedicat evaluării acestor incidente, Airborne Object Identification and Management Synchronization Group. Acesta va colabora cu agenţiile secrete pentru a înregistra şi analiza întâlnirile piloţilor militari cu obiecte sau fenomene neidentificate.

Biroul este subordonat subsecretarului apărării pentru informaţii şi securitate şi se va centra mai ales pe observările care au avut loc în spaţii aeriene restricţionate cu scopul de a „evalua şi combate orice ameninţare la adresa aeronavelor şi securităţi naţionale”.