VIDEO Ce este LP:One Motor, proiectul prin care un român vrea să construiască prima mașină sport de serie în România
Un român din Râmnicu Vâlcea are un vis extrem de ambițios: vrea să fabrice prima maşină sport de serie în România. Proiectul LP:One Motor are, însă, nevoie de bani.
Proiectul e denumit «LP:One Motor – Lightweight performance one» și are ca scop producerea în serie limitată a primei maşini sportive adaptată drumurilor din România, dar care să ofere performanţe de top folosind elemente din lumea motorsportului.
Visul aparține unui tânăr din Râmnicu Vâlcea, care caută finanțare pentru a și-l îndeplini. E vorba de Andrei Ungureanu, care a venit cu un concept, l-a prezentat, dar încă n-a găsit bani pentru a începe producția. Face, însă, apel la cei vor să fie parte din acest proiect, aflat în acest moment la faza de investiţii.
LP:One Motor, prima mașină sport fabricată în România?
Andrei Ungureanu nu lucrează singur la acest proiect. Îl are alături şi pe fratele său, Alexandru. De la planul inițial a trecut ceva vreme. Așa că, între timp, s-a schimbat designul maşinii, s-a mărit echipa şi urmează să fie lansat, până la finele acestei săptămâni, şi site-ul oficial pentru a se primi investiţii.
Mașina se dorește una sport și creatorii ar vrea să atingă 100 de km/h în doar 2,9 secunde.
„Prima maşina proiectată şi gândită de echipa «LP:One», pentru a exprima sportivitatea absolută fără compromisuri, este «LP:One Asera», al cărei design a fost finalizat într-un interval de timp de aproximativ un an şi jumătate, implicând astfel mii de ore de muncă din partea echipei de design, trecând prin 10 variante de design şi sute de schiţe”, povesteşte Andrei Ungureanu pentru „Adevărul”.
El vine și cu câteva detalii tehnice.
„Va avea un motor de 1798 cc inline 4, twin-scroll Turbo, DOHC, 16v; o putere de 320 CP şi 6300 rotaţii pe minut (rpm); cuplu de 420 Nm şi 2400 rpm; greutatea de 700 kg, care o va face să atingă 100 km/h în doar 2.9 sec (w/cutie secvenţială), la un raport putere – greutate de 1:2.1 adică 1 CP pentru fiecare 2.1 kg”, mai explică iniţiatorul proiectului.
Mai multe despre acest proiect poți afla chiar de pe pagina de Facebook a proiectului.