Cea mai urâtă mașină sport fabricată vreodată costă o avere

Cea mai urâtă mașină sport fabricată vreodată costă o avere
Sursa foto: eBay

Cea mai urâtă mașină sport care a fost făcută vreodată se vinde azi la un preț colosal. Intră în categoria mașinilor istorice, dar sunt slabe șanse să o vezi reinventată.

N-ai mai văzut această mașină pentru că a fost făcută de un producător aproape necunoscut, uitat de timp. A fost realizată în anii ‘60, pentru că pe atunci se făceau tot felul de experimente auto, iar unele rezultate chiar au avut succes și au revoluționat lumea automobilelor.

masina sport anii 60

Nu același lucru aș putea spune și despre cazul de față.

Evident, este o părere oarecum subiectivă, dar o mașină sport nu ar trebui să aibă o caroserie atât de pătrățoasă. Iar modelul pe care-l vezi în imagini a fost conceput pentru a concura în curse cu crcuit.

Cea mai ciudată mașină sport

masina sport anii 60

A fost concepută de compania SWM, deținută de frații germani Stefan și Wenzel Mannl. Din câte știu, azi, aceștia mai fac doar motociclete.

Prin anii ‘60, exista obiceiul în rândul pasionaților de motoare să transforme mașini obișnuite în automobile de curse și chiar era o afacere profitabilă dacă o luai în serios.

Așa a apărut prototipul din imagini. Desigur, cel mai avantajos era să ai deja mașina, sau măcar, o parte din ea și să o convertești după placul tău. Frații Mannl aveau nevoie de o mașină ieftină, așa că au modificat o platformă pentru un Renault R8 sedan, au pus pe ea o caroserie din fibră de sticlă (în vogă la acea vreme) și au instalat pe ea un motor nou.

masina sport anii 60

De ce nu a dus SWM proiectul până la capăt? Simplu: frații Mannl aveau mai multe afaceri, iar una dintre ele era de tâmplărie, foarte profitabilă. Au luat un împrumut de la bancă pentru a-și extinde afacerea, dar n-au mai putut să se ocupe și afacerea cu automobile de curse. Astfel, prototipul SWM a fost uitat cu timpul, dar, în prezent, încă se mai păstrează în stare bună.

Renault R8
Renault R8

E departe de a fi perfectă, dar poate fi restaurată de pasionații de mașini istorice…și de cei care își permit să dea în jur de 30.000 de dolari pe ea. Cam acesta este prețul ei estimat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: jalopnik