Blue Origin, în mijlocul unui scandal de proporții: de ce este acuzat CEO-ul Jeff Bezos

de: Ozana Mazilu
04 10. 2021

Blue Origin, compania aerospațială a lui Jeff Bezos, este în centrul unui scandal de sexism. Iată de ce e acuzat fondatorul Amazon.

Actuali și foști angajați ai Blue Origin au acuzat firma că își desfășoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” și preferă „viteza amețitoare” în locul siguranței, potrivit Profit.ro.

Totul a pornit de la o scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă șefă de comunicare cu angajații la Blue Origin, și 20 de actuali și foști angajați. Scrisoarea arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” și că trebuie să se schimbe, potrivit aceleiași surse.

Blue Origin este acuzată de sexism – compania lui Bezos, în plin scandal

„Diferențele de gen în forța de muncă sunt obișnuite în industria spațială, dar la Blue Origin ele se manifestă și într-un model anume de sexism. Este cunoscut că mai mulți lideri s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile”, se arată în scrisoarea apărută pe forumului Lioness.

De asemenea, în document mai este precizat și că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărțuire sexuală, dar și că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărțuit, la rândul lui, o colegă.

Angajații companiei sunt „în majoritate bărbați” și „predominant albi”.

Un purtător de cuvânt al Blue Origins a declarat că firma „nu tolerează discriminarea și hărțuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaților, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, și vom ancheta imediat orice nouă acuzație de comportament neadecvat”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește siguranța, în scrisoare, mai este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizații a cărei misiuni declarate este să ofere umanității un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.