Primul zbor turistic spațial de la Blue Origin decolează pe 20 iulie. Compania scoate la licitație un loc

Primul zbor turistic spațial de la Blue Origin decolează pe 20 iulie. Compania scoate la licitație un loc

Blue Origin, compania condusă de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, se poate mândri cu performanța realizată cu racheta New Shepard – va duce turiști în spațiu.

După ani de dezvoltare și mai multe întârzieri pe parcursul procesului, compania Blue Origin intenționează să încerce primul zbor oficial al navei sale spațiale New Shepard pe 20 iulie.

Compania va oferi un loc pentru cel mai mare ofertant al unei licitații online. Astfel, până pe 19 mai, oricine poate vizita site-ul Blue Origin și poate plasa o ofertă privată. După această dată, compania va desigila ofertele, permițând tuturor celor implicați să vadă câți bani sunt în joc.

Acum poți să zbori în spațiu cu Blue Origin

Întregul proces va culmina apoi pe 12 iunie cu o licitație live, pentru a determina câștigătorul locului în nava spațială. Compania va dona banii pe care îi strânge către fundația sa STEM, Club for the Future.

Cu condiția ca totul să funcționeze conform planului, pe 20 iulie, racheta autonomă New Shepard a companiei va lua șase pasageri și va zbura la 100 de kilometric deasupra suprafeței Pământului, în spațiul suborbital.

Pasagerii navei spațiale nu vor ajunge să înconjoare planeta, dar vor experimenta imponderabilitatea și vor vedea curbura Pământului înainte de a se întoarce pe pământ. Jeff Bezos și compania nu au spus cât intenționează să ceară pentru biletele pe New Shepard, odată ce zborurile devin obișnuite.

Blue Origin nu va fi singura companie de rachete care ia civili în spațiu anul acesta. Ca parte a unui zbor caritabil pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude, navele Crew Dragon ale SpaceX vor lua patru persoane obișnuite să zboare pe orbită mai târziu în acest an.

Blue Origin a avut mai multe reușite de-a lungul anilor, iar acum vrea să mai scrie un capitol dintr-o istorie spațială. Poate peste ani de zile nu ne vom mai face concediile în Grecia, ci în spațiu.