Nicușor Dan a făcut anunțul oficial: ce se întâmplă cu târgurile din București, de Crăciun și de Paști

de: Alexandru Puiu
01 10. 2020

Nicușor Dan a fost ales primar al Capitalei la alegerile locale de duminică. La scurt timp după eveniment, a anunțat primele sale planuri de viitor. Acestea vizează viitorul târgurilor de Crăciun și de Paști din București.

În contextul pandemiei de coronavirus, târgurile tradiționale de Crăciun și Paști nu vor mai atrage la fel de mulți oameni. Aceasta este realitatea actuală, motiv pentru care, Nicușor Dan a luat o decizie radicală. Acestea nu se vor mai ține, cel puțin următoarele ediții, din această iarnă – Crăciun și din primăvară – Pași.

Realitatea este simplă. Situația economică a Capitalei este îngrijorătoare și, mai multe decât atât, prioritățile, urgențele sunt altele.

„Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a răspuns Nicușor Dan miercuri, întrebat dacă se vor organiza târguri de Crăciun și de Paşte.

Oficialul a atras atenția asupra faptului că nu va interzice desfășurarea unor astfel de târguri mai mici, în regim privat, dar banii pentru ele nu vor veni de la primărie. „E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Pe de altă parte, noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a menționat și direcția în care vor merge banii Capitalei, cu prioritate. Este vorba de soluționarea cât mai urgentă a problemei cu poluarea, dar și dificultățile majore ale rețelei de termoficare.

„Avem o problemă de urgenţă, care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate. (…) Deci, noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii, care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan înaintea unei întrevederi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.