Cum a ajuns Firea să se laude cu numărul record de gravide din timpul stării de urgență

Cum a ajuns Firea să se laude cu numărul record de gravide din timpul stării de urgență

N-ar trebui să te mire faptul că Gabriela Firea își dorește cu orice preț al doilea mandat de primar al Capitalei. În goana după voturi, edilul-șef vine și cu abordări cel puțin hilare.

Gabriela Firea a intrat deja în campanie electorală și face tot posibilul pentru a-și asigura un nou mandat. Profită în această perioadă și de faptul că dreapta pare dezbinată și bâlbâită și că Nicușor Dan, candidatul susținut de partidele de dreapta, încă n-are susținere totală și caută să-și facă imagine prin toate mijloacele.

Într-un gest cel puțin hilar, Gabriela Firea s-a lăudat cu numărul de gravide record din București, rezultat după perioada de izolare. De fapt, a făcut acest lucru pentru a aminti de ”Voucherul Materna”, acordat de Primăria Capitalei femeilor din București care nasc.

Gabriela Firea se laudă cu numărul de gravide din București

Postarea Gabrielei Firea de pe Facebook a devenit virală.


”Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! În lunile iunie şi iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din Bucureşti pe care doresc să le asigur că programul ‘Voucher Materna’, lansat la iniţiativă mea în anul 2018, continuă!”, scrie Firea pe Facebook.

Primarul susține că ajutoarele financiare acordate de Primărie le pot ajuta pe mame să-și cumpere medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile că preţ.

” Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro!  Lunile iunie şi iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului-aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vară”, remarcă Gabriela Firea.

Citește și: