De ce o să vrei acel Samsung Galaxy S10 care va fi în România

de: Răzvan Băltărețu
31 01. 2019

Ultimele vești despre Samsung Galaxy S10 sunt că a intrat în producție și că o versiune va avea 1 TB de stocare internă. Totuși, trebuie să știi că Samsung folosește două tipuri de procesoare. Cel care va ajunge în România e spectaculos.

Samsung Galaxy S10 va fi disponibil cu două cipuri: Qualcomm Snapdragon 855 și Exynos 9820 de la Samsung. Cel dintâi va fi în Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii, eventual și China, în timp ce modelul cu Exynos va fi în Europa. Cel puțin așa a fost până acum.

Ultimele vești despre Samsung Galaxy S10 sunt despre cum producția a început deja – evenimentul de lansare va fi pe 20 februarie – și că, deocamdată, versiunea cu 4G are prioritate, nu modelul 5G.

În ceea ce privește versiunea de Samsung Galaxy S10 care va fi disponibilă în România, cipul Exynos 9820 e dezvoltat să ofere fotografii mai bun, să suporte clipuri 8K (foarte probabil nu vei avea această funcționalitate pe telefon), iar procesorul are și suport pentru HDR10+ la rezoluție 4K. Cipul ar fi construit pe 8 nanometri.

Pentru fotografie, pentru că se vorbește de un Samsung Galaxy S10 cu cinci camere (două pe față, trei pe spate), procesorul ar fi capabil să colecteze informații de la patru – cinci senzori și să analizeze imaginea, dar și s-o îmbunătățească, la un nivel la care concurența încă n-a ajuns. Până acum, seria Galaxy S a fost remarcabilă pe fotografie, dar mereu se poate mai bine.

Deocamdată, până când acest cip va avea pe un telefon, ar oferi per nucleu o performanță cu 20% mai mare decât predecesorul. Totodată, Samsung Galaxy S10 ar fi primul telefon al companiei care va miza mai mult pe inteligență artificială, acum susținută mai mult și de hardware.

Desigur, pentru că vorbim de Samsung, capacitățile pe 4G vor fi îmbunătățite. Samsung Galaxy S10 ar fi capabil să atingă viteze de până la 2 Gbps și să încorporeze 4 x Mu-MIMO. Tot din sfera performanței îmbunătățite, procesorul grafic Mali-G76 ar fi cu 40% mai bun, iar consumul ar fi cu 35% mai mic.