Snapdragon 855 este procesorul creat (și) pentru telefoane pliabile

Snapdragon 855 este procesorul creat (și) pentru telefoane pliabile

Qualcomm Snapdragon 855 este procesorul care va sta la baza flagship-urilor de anul viitor, iar unele dintre acestea ar putea fi chiar telefoanele pliabile.

Snapdragon 855 a fost prezentat de către Qualcomm la începutul lunii decembrie. Procesorul va fi folosit de toți producătorii care vor să aducă pe piață un flagship relevant, în 2019. Cel mai probabil, primii vor fi tot cei de la Samsung, cu Galaxy S10, dar vor urma și alții.

Despre specificațiile lui Snapdragon 855 am scris deja, iar toate aceste informații le găsești aici. Procesorul aduce îmbunătățiri în mai multe domenii, iar cele mai importante inovații par a fi legate de 5G. Cei de la Qualcomm nu au discutat despre asta în prezentarea de la momentul lansării, dar procesorul lor ”știe” cum stă treaba și când vine vorba de telefoanele pliabile.

Conform informațiilor de la The Gadget Wire, Keith Kressin, vicepreședintele Qualcomm, este cel care a confirmat aceste informații. ”Suntem gata pentru telefoanele pliabile. Dacă un producător vrea să lanseze un smartphone de acest fel cu Snapdragon 855, e binevenit”, a declarat acesta.

Astfel, se pare că Snapdragon 855 are nevoie de doar câteva mici ajustări pentru a fi compatibil cu telefoanele pliabile. Aceste modificări se referă la modul în care producătorul vrea ca telefonul să se plieze. Știm deja că există concepte de telefoane pliabile spre interior, dar și spre exterior. Fiecare funcționează diferit, așa că procesorul trebuie să știe cu ce are de a face.

Samsung e unul dintre producătorii care vor să lanseze un telefon pliabil în viitorul apropiat. Aceștia au prezentat deja o demonstrație a ecranului care se poate plia. Nu sunt singurii care vor să facă asta, însă, așa că viitorul telefoanelor de acest fel pare promițător.

Citește și: