Huawei explică ce s-ar putea întâmpla din cauza atacurilor la adresa companiei

de: Daniel Ștefan
23 01. 2019

Huawei trece la amenințări după ce s-a văzut acuzată din toate părțile Occidentului că i-ar spiona pe clienți prin intermediul telefoanelor sale. Dacă acuzațiile continuă, Huawei ar putea lua, de asemenea, o decizie radicală.

Președintele Huawei Liang Hua a declarat unor jurnaliști în cadrul forumului exclusivist de la Davos că ar putea lua o decizie istorică, dezavantajoasă statelor care lansează acuzații nefondate.

Liang a sugerat că Huawei și-ar putea retrage toate produsele de pe piețele occidentale, ca să nu mai existe niciun motiv de discordie între guvernele acestor țări și executivii companiei chineze.

Toți reprezentanții gigantului economic se apără și argumentează că respectă toate legile statelor în care își vând produsele, altfel n-ar fi fi putut să existe relații comerciale cu acestea.

Huawei este pe locul al doilea în topul marilor companii de telefoane, în ceea ce privește numărul de unități produse, dar câștigă substanțial și din echipamentul care asigură conectivitate. La noi, chiar și Digi îți oferă routere Huawei. Iar anul trecut, gigantul din Shenzhen a anunțat că lucrează și la introducerea pe piață a dispozitivelor și echipamentelor pentru conexiunea viitorului – 5G.

Huawei ar putea să plece din Occident, pentru că nu e bine primită

În timp ce pentru unele state compania chineză este o sursă ideală de tehnologie ieftină și de bună calitate, în țări ca S.U.A., Canada, Marea Britanie, Australia sau Germania, Huawei este privită cu ostilitate.

Autoritățile acuză șefii chinezi că au legătură cu Partidul Comunist aflat la putere în China și că spionează prin intermediul telefoanelor și al celorlalte gadgeturi.

Evident, probele sunt extrem de minore pentru susținerea acuzațiilor, dar acest model de spionaj nu mai e de mult o noutate, iar țările vestice se pricep cel mai bine în a-l implementa. Chiar dacă temerile liderilor occidentali se dovedesc întemeiate, tot este oarecum amuzant că ofensele vin chiar din partea unor state care-și supraveghează zilnic nu doar propriii cetățeni, dar și pe cei străini, tot prin încălcarea anumitor drepturi și acorduri. Dar, din nou, probele sunt extrem de minore. Vorbim doar de simple suspiciuni.

“S-ar putea să mutăm parteneriatul tehnologic în țări unde suntem bine primiți și cu care putem colabora”, a declarat președintele Huawei, care este de părere că ultimul cuvânt de spus ar trebui să-l aibă cetățenii statelor cu pricina, și nu liderii lor care au scopul de a elimina de pe piață marii competitori.