Cel mai scump telefon din România e un Huawei. Cât costă și de ce

Cel mai scump telefon din România e un Huawei. Cât costă și de ce
Sursa foto: Florin Cașotă / PLAYTECH

Odată cu Mate 20 Pro, Huawei a trecut la prețul de-o mie de euro. Are însă un telefon și mai scump pe care acum îl poți cumpăra chiar și în România.

Huawei Mate 20 Pro Porsche Design e un telefon impresionant. Are un design diferit de versiunea obișnuită, dar și un hardware mai bun. Ecranul este un AMOLED de 6,4 inci 2K, telefonul e rezistent la apă și acest Huawei are 8 GB de memorie RAM cu 256 GB (există versiune mai scumpă cu 512 GB) spațiu de stocare.

Folosește însă același procesor de pe Huawei Mate 20 Pro, adică Kirin 820, iar sistemul de operare este Android Pie cu o interfață specială (dacă vrei) care să se asorteze cu designul exterior. Camerele foto sunt tot trei: 40 MP, 20 MP și 8 MP. Camera pentru selfie este de 24 MP.

Bateria de pe Huawei Mate 20 Pro Porsche Design este de 4.200 mAh și poți încărca telefonul wireless. După cum vezi în poza de mai sus, pe spate are piele și sticlă, ca sa simți cu adevărat că-i premium sau că prețul e aproape dublu.

În România, Huawei Mate 20 Porsche Design e listat la un preț de 8.800 de lei. Firesc, nu-s prea multe unități disponibile, așa că dacă îl vrei, ar trebui să te grăbești. Al doilea cel mai scump telefon din România, cel puțin de la un brand mare, este iPhone Xs Max de 512 GB. Acesta are și reducere în perioada asta la un preț de 7.500 de lei. E și Samsung pe listă cu Galxy Note 9 cu 512 GB spațiu de stocare. E la „doar” 4.900 de lei.

O mențiune notabilă este însă ASUS ROG Phone. Chiar dacă acesta are un preț mai „mic” fără accesorii, când le pui și pe acestea la calcul ajungi la o sumă rotundă considerabilă. Astfel, a doua versiune a telefonului se apropie de 10.000 de lei, dar cuprinde toate cele șapte accesorii la care se poate conecta pentru o experiență de gaming pe telefon pe care n-ai mai încercat-o până acum. Primești și un troler cool de banii aceștia ca să-ți cari computerul de buzunar mai ușor. Cred.