Google Maps primește un mod incognito ca să nu te mai simți urmărit

de: Florin Cașotă
08 05. 2019

Google Maps primește un mod incognito, similar cu cel regăsit pe browserul Chrome, pentru ca tu să ai mai mult control asupra ceea ce vede compania.

În cadrul evenimentului I/O, reprezentanții Google au vorbit mult despre protejarea informațiilor personale, confidențialitatea datelor utilizatorului și despre cum vor să facă pentru ca utilizatorii să aibă mai mult control asupra datelor pe care le furnizează aplicațiilor.

Recent, Google a anunțat că utilizatorii vor putea să-și șteargă căutările din motorul de căutare, dar și istoria locurilor vizitate, iar acum anunță lansarea unui mod incognito pentru Maps, funcție similară cu cea regăsită pe browserul Google Chrome. În acest moment, Google Maps știe unde mergi, în cât timp ai parcurs anumite distanțe, care e adresa de acasă și așa mai departe. În viitor ai putea fi mai puțin darnic cu astfel de date.

Asta înseamnă că în acest mod activitatea utilizatorului (căutări, trasee) nu va mai fi salvată în contul de Google. Acesta va fi disponibil printr-o apăsare a unui buton. Tot ceea ce va trebui să faci este să intri pe profilul tău apoi să selectezi „turn on incognito mode”. După asta, imaginea ta de la profil va fi înlocuită cu una generică și vei putea naviga liniștit pe Google Maps.

În viitor poți să fii incognito și pe Google Maps

Din păcate, reprezentanții companiei nu au declarat când va fi disponibilă această funcție. Să sperăm că destul de curând.

Se pare că Google vrea să mizeze pe confidențialitatea datelor utilizatorilor, dar dacă ne uităm în trecut vedem că a dat-o în bară de câteva ori. În urmă cu câteva luni s-a descoperit că un produs Nest avea un microfon încorporat, însă existența acestuia nu era menționată în manualul produsului. Anul trecut s-a descoperit că Maps te urmărea chiar dacă opreai serviciile de localizare și așa mai departe.

Măcar, spre deosebire de Facebook, care pare doar a vorbi despre protejarea informațiilor personale, Google pare chiar a face ceva în a-ți permite să controlezi mai bine ce informații vrei să dai despre tine gigantului american.