Ce știe Google Maps despre tine și de ce lucrurile se vor schimba

Ce știe Google Maps despre tine și de ce lucrurile se vor schimba

Google Maps a avut mereu talentul să te terifieze datorită volumului aproape absurd de informații pe care le deține despre tine. Din fericire, situația respectivă se va remedia parțial printr-o actualizare.

În urmă cu aproximativ patru ani, detaliam modul în care gigantul din Mountain View agregă informații despre traseele tale zilnice, deplasările tale mai lungi și fiecare pauză la o benzinărie. Din păcate, dacă nu înțelegi foarte bine modul în care Google face bani de pe urma ta și cum își îmbunătățește produsele, astfel de practici s-ar putea să te sperie.

Este suficient să accesezi această adresă web pentru a înțelege despre ce este vorba, după ce te-ai autentificat cu numele de utilizator și parola ta de la Google. Vei vedea întregul traseu pe care l-ai parcurs în ultimii ani cu un nivel de detaliu surprinzător.

Partea bună este că, de la aceeași adresă, îți poți șterge informațiile pe care le-a adunat compania americană despre tine, conștientizând în același timp că le va strânge din nou, de acum înainte.

Aplicația Google Maps pentru telefoane, prin intermediul unei actualizări iminente, va limita semnificativ volumul de date pe care îl strânge despre traseele tale. În plus, le va șterge la intervale regulate de timp, fără nicio intervenție din partea ta.

La ora actuală, nu se cunosc foarte multe particularități legate de implementarea respectivei opțiuni, deoarece detaliile sumare au fost desprinse din dezasamlarea un APK de Google Maps Beta. În format APK se regăsesc toate aplicațiile de Android pe care le instalezi pe Android.

Momentan, cei de la Google nu au publicat vreun comunicat de presă pe marginea subiectului, dar se pare că ștergerea traseelor anterioare se va produce constant, după o valoare de timp predeterminată. Una peste alta, funcția sună foarte bine, deși s-ar putea să mai așteptăm câteva săptămâni până când va ajunge la primii utilizatori.

Citește și:
Sursa: 9to5Google