Fondatorii Google demisionează din fruntea companiei. Cine le va lua locul?
Fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, demisionează din funcțiile de conducere pe care le dețineau în cadrul companiei mamă, Alphabet.
Larry Page și Sergey Brin au anunțat într-o postare de pe blog că vor renunța la funcțiile de conducere pe care le ocupau în cadrul companiei mamă, Alphabet. Aceștia demisionează din funcție de CEO, respectiv președinte al companiei.
Noul CEO al companiei va fi Sundar Pichai, cel care ocupă aceeași funcție și la Google. Acum, va fi CEO-ul ambelor companii, în paralel. În ceea ce privește funcția de președinte, aceasta va fi eliminată complet.
Alphabet a fost creată în 2015, în urma unei restructurări. Atunci, au reorganizat întreaga companie, transformând Google într-o subsidiară a unei companii mai mari, Alphabet. Larry Page a trecut de la a fi CEO-ul Google la Alphabet și i-a oferit funcția de șef lu Sundar Pichai. Tot atunci, Sergey Brin a devenit președinte. Fondatorii Google l-au lăsat responsabil pentru dezvoltarea Google Search, Android, YouTube, Chrome, hardware, cloud computing și toate celelalte activități de bază. Cei doi aveau să se concentreze în cadrul Alphabet pe proiecte pe termen lung.
Fondatorii Google demisionează din funcțiile de conducere din cadrul Alphabet
Larry Page și Sergey Brin au pus bazele Google în 1998, când erau în faculatte.
Acum, Page și Brin au anunțat că se vor retrage din managementul zilnic al companiei, însă vor continua să fie membri ai board-ului, acționari și co-fondatori.
„Nu am fost niciodată genul care să se țină de roluri de management atunci când credem că există o modalitate mai bună de a conduce compania. Iar Alphabet și Google nu mai au nevoie de doi CEO și de un președinte”, au mențioonat fondatorii Google într-o scrisoare de pe blog.
Anunțul vine în condițiile în care Alphabet se confruntă cu o serie de provocări, atât din exterior, cât și din partea propriilor angajați. Google se află acum mai mult ca niciodată în atenția autorităților de reglementare din lume privind modul în care gestionează datele despre consumatori și campaniile de dezinformare. De asemenea, mai mulți angajați Google au protestat cu privire la politicile companiei, practicile sale de afaceri și modul în care gestionează anumite conflicte interne.