30 mai 2019 | 17:18

Sundar Pichai, șeful Google, refuză milioane de dolari că-i prea bine plătit

ACTUALITATE
Sundar Pichai, șeful Google, refuză milioane de dolari că-i prea bine plătit

Directorii generali ai marilor companii câștigă extrem de mulți bani. Sundar Pichai, CEO Google, pare să creadă că primește prea mulți.

Pentru o lungă perioadă, Sundar Pichai s-a numărat printre cei mai bine plătiți directori generali din lume. Situația pare să fie diferită acum. Aparent, directorul general Google nu a mai primit bani din dividende de peste doi ani. Iar aceasta nu pare să fie singura situație în care CEO-ul a zis pas unei sume considerabile de bani.

În 2014, înainte de a fi promovat în funcția de vicepreședinte senior pentru produse, Sundar Pichai a primit o serie de acțiuni restricționate. Acesta trebuia să-și exercite drepturile asupra acestora până în aprilie 2018. La momentul respectiv, acțiunile valorau aproximativ 250 de milioane de dolari. Totuși, CEO-ul a ales să refuze banii. Motivul? Ar fi fost deja mult prea bine plătit.

Anul următor, Sundar Pichai a devenit CEO Google și a mai primit acțiuni în valoare de 100 de milioane de dolari. În 2016, i-au fost oferiți și mai mulți bani: a primit acțiuni în valoare de 200 de milioane de dolari.

Mai mulți angajați Google s-au declarat deranjați de sumele uriașe pe care directorul companiei le-ar încasa. Unii consideră nedrept faptul că Sundar Pichai primește atâția bani, în timp ce un simplu angajat abia își poate permite să trăiască cu banii câștigați pentru munca lui.

Câți bani câștigă Sundar Pichai

Din 2016, salariul anual al directorului Google este de 650.000 de dolari. La asta se adaugă și avantaje pe care directorii generali le au în mod obișnuit, cum ar fi costurile care acoperă securitatea personală. Conducerea Alphabet Inc. urmează să revizuiască salariul directorului, cândva anul acesta.

În momentul de față, Sundai Pichai poate intra în posesia a 51.249 de acțiuni, care valorează aproximativ 58 de milioane de dolari. În cazul în care se hotărăște să o facă, CEO-ul trebuie să-și exercite drepturile asupra lor până în iunie pentru o parte, ori până în septembrie sau decembrie pentru o altă parte.