7 trucuri utile, de care nu știai, pe care să le folosești pe YouTube

7 trucuri utile, de care nu știai, pe care să le folosești pe YouTube
Sursa foto: Procesare: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH. Imagine originală: Rachit Tank / Unsplash

E posibil să te uiți zilnic la videoclipuri pe YouTube, însă să nu știi câteva trucuri pe care să le folosești atunci când intri pe platformă.

Platforma video vine cu mai multe funcționalități menite să te ajute pe tine, ca utilizator. Fie că e vorba despre anumite opțiuni care te ajută să economișești timp, fie că e vorba despre acelea care fac site-ul mai ușor de folosit, utilitatea acestora nu poate fi contestată.

7 trucuri pe care nu știai că YouTube le poate face

  1. În cazul în care vrei să treci mai rapid printr-un videoclip de pe platformă, poți face asta cu ajutorul cifrelor de pe tastatura ta. Astfel, dacă vrei să derulezi la jumătatea videoclipului, adică 50%, vei apăsa tasta 5. Pentru 80% vei apăsa tasta 8 și așa mai departe.
  2. Ca să derulezi mai ușor, poți folosi tasta J ca să ajungi cu 10 secunde înainte, iar tasta L pentru 10 secunde mai târziu. De asemenea, pentru o derulare mai precisă pune videoclipul pe pauză. Apoi, fiecare apăsare a simbolului punct va derula cu câte un cadru înainte. Simbolul virgulă va derula cu câte un cadru înapoi.
  3. Poți scădea sau mări viteza oricărui videoclip de pe YouTube ținând apăsat tasta Shift și tasta punct pentru a mări tempo-ul, sau tasta Shift + tasta virgulă pentru a-l încetini.
  4. Ce taste poți folosi pentru a schimba dimensiunea videoclipului: tasta T trece videoclipul în Theater Mode, tasta F îl face full-screen, iar tasta I îl transformă într-un mini videoclip din colțul ecranului.
  5. Alte scurtături utile: tasta K, atunci când vrei să dai pe pauză, și tasta M, atunci când vrei să oprești doar sunetul.
  6. Poți aplica o temă dark pe platformă, prin care suprafețele luminoase ale paginii devin întunecate,. Tot ce trebuie să faci e să apeși pe poza profilului tău din colțul dreapta sus și apoi să cauți opțiunea Temă întunecată.
  7. În cazul în care nu vrei ca un anumit videoclip să rămână în istoricul tău de pe YouTube iar platforma să-ți ofere recomandări neplăcute din cauza aceasta, poți activa modul incognito pe site. Astfel, niciun videoclip pe care îl urmărești nu va fi afișat în istoric. Pentru a face asta trebuie să: apeși pe cele trei linii orizontale din stânga, apeși pe Istoric, apoi selectezi Întrerupe istoricul vizionărilor.
Sursa: Fast company