Toaleta care a costat sute de mii de dolari și e dedicată turiștilor

de: Florin Cașotă
11 06. 2019
CNN

Cea mai fotografiată locație din acest oraș australian de către instagrameri nu este un monument, o operă de artă sau un sit UNESCO.

Cea mai populară atracție turistică din orașul Perth este o căsuță aflată pe un ponton. Mulți localnici trec pe lângă ea, fără să o observe. Totuși, căsuța albastră a devenit foarte populară pe Instagram și mulți turiști se duc special în acel loc pentru a o fotografia.

Autoritățile autraliene au cheltuit sute de mii de dolari pentru a ale oferi tot confortul miilor de turiști care vin acolo să facă poze.

Spre deosebire de alte atracții populare din Perth, precum Elizabeth Quay Bridge, Crawley End Boat Shed nu se află într-un loc foarte convenabil. Aceasta este amplasată de-a lungul râului Swan și se află peste drumul Mounts Bay, una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș. Nu este un loc unde ajung doar cei care vor să o pozeze pentru Instagram.

Căsuța pe apă care atrage mii de turiști

Pentru a vizita Crawley End Boat Shed, majoritatea turiștilor parchează mașinile pe străzi apoi traversează Mounts Bay pe jos. O activitate destul de periculoasă, având în vedere că circulă multe mașini în ambele direcții.

„S-a înregistrat o crește a numărului de vizitatori din această zonă, unii vin cu mașinile proprii, alții cu autocare, pentru a face fotografii. Cea mai apropiată baie publică este situată la Narrows Gardens, care se află la 2,4 kilometri distanță” este notat într-un raport al consiliului orașului Perth.

Drept urmare, au decis să construiască o toaletă, dar nu orice fel de toaletă, ci una dotată cu panouri solare. Toaleta a costat 278.000 de dolari, iar mentenanța anuală va costa 14.000 de dolari.

Problemă rezolvată, ce să zic. Poate cei din Perth nu știu că fotografierea căsuței este doar o modă pe Instagram în acest moment, iar peste un an vor rămâne cu o baie sofisticată într-un loc unde niciun turist nu va pune piciorul.