Cum a devenit Ucraina raiul influencerilor de pe Instagram, după serialul Cernobîl, produs de HBO

Cum a devenit Ucraina raiul influencerilor de pe Instagram, după serialul Cernobîl, produs de HBO

Mini-seria Cernobîl, produsă de HBO, a devenit cel mai urmărit serial din istorie, devansând chiar alte producții de succes precum Game of Thrones, Breaking Bad sau Clanul Soprano.

După ce Game of Thrones s-a încheiat, HBO a reușit să dea lovitura cu un nou serial, care a depășit toate așteptările. E vorba de mini-seria Chernobyl, care are cinci episoade, și care descrie cel mai mare dezastru nuclear din istoria lumii – explozia unui reactor de la centrala nucleară din Ucraina.

Pe parcursul a cinci episoade, serialul arată cum s-a produs explozia, cum s-a intervenit după și cum au încercat autoritățile sovietice să mușamalizeze totul. După difuzarea serialului, interesul pentru zona din Ucraina prezentată în film a devenit extrem de mare.

Influencerii de pe Instagram, poze în zona periculoasă de la Cernobîl

Agențiile de turism care organizează excursii și vizite în apropierea zonei periculoase de la Cernobîl susțin că rezervările au crescut cu 40% după difuzarea serialului produs de HBO. Interesul este imens, susțin aceștia.

Serialul a fost lansat pe 6 mai, iar până la finalul lunii, compania ucrainiană SoloEast, care se ocupă de rezervări, a raportat o creștere de 30% comparativ cu luna anului mai 2018, iar pentru lunile iunie, iulie și august, creșterea este estimată la 40%.

După ce reactorul de la Cernobîl a explodat, în 1986, autoritățile au instaurat o așa numită zonă de siguranță, în care nu are voie să intre nimeni. E un perimetru de 30 de kilometri din jurul fostei centrale nucleare care este închis.

Chiar și așa, în speranța că vor prinde cele mai tari fotografii pe Instagram, influencerii și nu numai se apropie extrem de mult de zona considerată periculoasă.

Julia Baessler este o tânără care s-a fotografiat în zona orașului Prîpeat, cel mai apropiat de centrala nucleară Cernobîl.

“Uitându-mă la orașul abandonat Pripyat…a fost parcă o experiență din altă lume, este ca și cum toată lumea de pe pământ a dispărut de multă vreme și tu ești singurul care a supraviețuit cumva”, a scris Baessler pe Instagram.