Samsung Galaxy S10 are o mare problemă. Ce funcție să nu folosești

de: Alexandru Puiu
27 02. 2019

La prima vedere, Samsung a făcut o treabă foarte bună când vine vorba de noile sale terminale de top. Din păcate, pe partea de securitate, Samsung Galaxy S10 eșuează la un capitol vital.

Este important de reținut că demonstrația de mai jos nu este neapărat reprezentativă pentru performanța Samsung Galaxy S10, per total. Deocamdată, telefonul nu se află în magazine și e posibil să nu ruleze o versiune finală de firmware. Chiar și în aceste condiții, este inadmisibil ca un telefon atât de scump, cum e Samsung Galaxy S10, să poată fi păcălit cu o poză în procesul de autentificare.

Chiar dacă nu folosește un sistem cu o cameră infraroșu, precum iPhone X sau Xs, terminalul ar fi putut să aștepte să clipești, înainte să-ți dea acces la interfață. Se pare însă că cei de la Samsung au considerat că este mai important să se deblocheze repede, decât să se deblocheze într-o manieră sigură. În fapt, pe Samsung Galaxy S10 5G există un senzor 3D, dar va fi folosit pentru realitate augmentată, nu autentificare.

Testul de autentificare prin intermediul unei poze a fost făcut de cei de la mobiFlip.de și a fost postat pe Twitter. S-a folosit o fotografie afișată pe ecranul unui iPhone, ca nivelul de ironie al întregului proces să fie maxim la adresa Samsung Galaxy S10.

Ca o notă interesantă, Samsung nu a insistat deloc în timpul prezentării noilor telefoane pe abilitățile de recunoaștere facială. Nu este exclus să-și fi dat seama că sunt niște probleme acolo. În același timp însă, companii precum Huawei au făcut progrese importante pe acest subiect și se apropie destul de mult de performanța tehnologiei Face ID dezvoltată de Apple.

Pe de altă parte, dacă ai făcut o investiție importantă într-un Samsung Galaxy S10, poți dezactiva autentificarea facială și te poți baza pe senzorul de amprentă ultrasonic ascuns în spatele ecranului. Acesta este dezvoltat de Qualcomm și este semnificativ mai sigur decât alte mecanisme integrate anterior în spatele ecranului.