Ce e YouTube Music, noul serviciu prin care Google vrea să-ți ia bani

de: Daniel Ștefan
17 05. 2018

YouTube Music va fi noul serviciu de redare muzicală al YouTube, care va rivaliza cu Spotify și va înlocui Google Music Play. Va fi disponibil din 22 mai.

YouTube Music va fi, după cum spune și numele, un serviciu de streaming pentru muzică și-ți va oferi acces la albumele artiștilor preferați, coveruri, remixuri și transmisiuni live. YouTube Music va fi foarte accesibil indiferent ce dispozitiv folosești, pentru că urmează să fie disponibil atât ca aplicație mobilă, cât și în variantă de desktop.

De asemenea, vei putea asculta oricând doar genurile muzicale care-ți plac, pentru că YouTube Music îți personalizează playlisturile în funcție de istoricul melodiilor ascultate.

În principal, serviciul va fi gratuit, fiind susținut doar din publicitate, dar dacă ai deja cont pe Google Play Music și plătești câte 10 dolari pe lună, primești automat YouTube Music, care-ți permite să descarci muzică pentru offline și să ruleze aplicația în fundal, fără reclame.

Dacă ne amintim, Google vrea de ceva vreme să-și înlocuiască Play Music, iar YouTube Music pare să fie soluția ideală. Nu e nimic nou pentru Google când vine vorba de lichidarea propriilor aplicații, cu altele noi, aparent îmbunătățite.

YouTube Music vrea să fie un fel de Spotify, dar rămâne de vâzut dacă se va bucura de aceeași popularitate. În general, YouTube are o bază imensă de melodii, dintr-o extrem de largă varietate de genuri, dar și Spotify se mândrește cu aceeași performanță, inclusiv în versiunea gratuită.

Dacă vrei neapărat să plătești pentru muzica pe care o asculți, mai e o veste de la Google. YouTube Red devine YouTube Music Premium cu un abonament de 12 dolari pe lună. Până acum, acolo unde era disponibil, era oferit la pachet cu Play Music. Acum e produs de sine stătător.

YouTube Music va fi lansată inițial în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud. Ulterior, va fi disponibilă și în Austria, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Rusia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.