YouTube Red ajunge în România: ce are special serviciul pe bani

YouTube Red ajunge în România: ce are special serviciul pe bani

YouTube Red există de câțiva ani, dar fără mare tracțiune. Acum, Alphabet, compania care controlează și Google, pregătește un plan de tipul Netflix. 

YouTube Red a fost gândit ca o alternativă la serviciile de streaming din partea unei companii care deja conducea ca utilizatori și volum de conținut. Important e că YouTube Red n-are reclame, costă și permite salvarea clipurilor offline. Totodată, poți asculta cu ecranul închis pe telefon și tabletă.

Recent, Susan Wojcicki, director executiv YouTube, a spus că serviciul YouTube Red va fi disponibil în peste 100 de țări. Încă de la începutul lui 2017 era gândită o expansiune, dar abia acum e anunțat ceva concret. Deocamdată, abonamentul este de 10 dolari pe lună. Acesta va veni și în România, conform lui Florin Pravai, Agency Head Google România. El a declarat pentru Profit.ro că România face parte din primul val de extindere a disponibilității. Când e debutul oficial încă nu e cert.

Până acum, YouTube Red a putut fi accesat din Australia, Coreea de Sud, Mexic, Nouă Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

[readmore]

Pomenea la început de Netflix și cazul extinderii rapide a devenit un model. În ianuarie 2016, compania a anunțat că va ajunge în aproape toate piețele. Sigur, conținutul încă nu este la fel peste tot, dar e disponibil în toată lumea, după ce, inițial, avea o distribuție limitată la doar câteva țări.

O particularitate a YouTube Red e și că are show-uri și producții exclusive. Așa cum Netflix s-a remarcat cu cele Originals, așa încearcă și Alphabet să facă cu acest serviciu. Astfel, vloggerii mai importanți pot trece la următorul nivel și, totodată, cei care nu au la dispoziție o platformă de distribuție pot profita de asta. Expansiunea YouTube vine și pe fondul creșterii Facebook pe zona de video online, o rețea socială mai puternică decât ce au la dispoziție Google ori Alphabet per total.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Profit.ro