11 mai 2018 | 17:00

Cum să profiți la maximum de Spotify fără să plătești vreun leu

ACTUALITATE
Cum să profiți la maximum de Spotify fără să plătești vreun leu

Spotify te salvează de multe ori de plictiseală și, dar și spațiul memoriei din telefon. Dacă nu vrei să plătești abonamentul Premium, poți profita la maximum de aplicație dacă știi următoarele trucuri.

Spotify e concepută ca o soluție a viitorului pentru a asculta muzica preferată fără să-ți încarci memoriile din telefon și din laptop cu mii sau zeci de mii de melodii, pe care, de regulă nici nu le poți gestiona și abia dacă găsești piesa dorită.

Chiar dacă reclamele care mai intervin din când în când în varianta abonamentului gratuit, și acesta te poate avantaja, dacă știi cum să profiți la maximum de ea.

Descarcă versiunea Spotify pentru desktop

Dacă nu știai, te poți bucura de Spotify și pe laptop. Tot ce trebuie să faci este să descarci programul de pe site-ul ofocial, spotify.com. După ce l-ai instalat și te-ai autentificat în cont, ai să vezi că e mult mai diferit decât aplicația mobilă și ai acces la mai multe setări și duncții.

În versiune de desktop Spotify poți să alegi ce piesă să-ți cânte, mai ales din lista ta personalizată, le poți seta să ruleze în ordinea adăugării în listă sau aleatoriu (Shuffle). În plus, poți să derulezi o melodie, să o asculți încă o dată, fără restricții.

Adaugă propria muzică din calculator

Dacă nu găsești anumite melodii favorite pe abonamentul gratuit Spotify, poți să-ți imporți propria muzică direct din laptop. Eu am reușit să fac asta folosind Spotify pentru desktop.

Mută cursorul pe meniul din stânga, accesează Local Files, apoi Go to Preferences. Rulează meniul în jos, iar când vezi din nou Local Files, intră în Add a Source. De acolo, vei putea să accesezi fișierul care conține melodiile tale.

Ascunde activitatea ta pe Spotify

Spotify se comportă și ca un fel de rețea socială, iar când asculți muzică, apari activ altor persoane.

Dacă nu vrei să știe alții ce muzică asculți tu, poți să devii „invizibil”. Caută, în versiunea de desktop, numele tău, care reprezintă contul și bifează Private Session. Această funcție o găsești și pe aplicația mobilă, la rotița de setări.

Trimite unui prieten să asculte o anumită parte dintr-o melodie

Această funcție merge tot din versiunea de desktop. Intră în playlist, dă clic dreapta pe o piesă și alege Share – Copy Song Link. Acea adresă o poți apoi copia într-un într-un chat de Messenger, dar, la sfârșitul adresei, trebuie să adaugi %timp.

Adică, dacă melodia respectivă are ceva interesant pe la minutul 2:35, poți să împărtășești asta cu prietenii tăi, prin adăugarea la finalul link-ului %2:35. Cel mai interesant este că persoana respectivă poate să asculte acea parte a melodiei direct din Messenger, fără să fie autentificat în contul Spotify sau să aibă măcar un cont pe aplicație.

Ascultă glume pe Spotify

Aplicația nu-ți oferă doar muzică bună, ci și alte modalități de divertisment. Tot în versiunea de desktop poți să te amuzi cu câteva glume în variantă audio.

Tot ce trebuie să faci e să accesezi Browse, din meniul din stânga, apoi intră la rubrica Genres & Moods. Acolo, caută Comedy. Spotify îți va da o listă cu diverși comedianți. Acum, depinde de gusturile fiecăruia în materie de glume. Nu tot ce găsești acolo te va și amuza.