Samsung Galaxy S9: ce specificații are și cât de bună e camera foto

de: Răzvan Băltărețu
25 02. 2018

Samsung Galaxy S9 a fost anunțat înainte de MWC 2018. E cel mai așteptat telefon al primăverii și specificațiile nu dezamăgesc, în special camera foto.

Samsung Galaxy S9 e oficial de astăzi, 25 februarie. Așa cum deja bănuiam din toate informațiile apărute online înainte de lansare, schimbări mari de design nu sunt. Focusul este pe camera foto și acolo chiar dacă nu crește rezoluția crește calitatea.

Samsung Galaxy S9 e disponibil în două versiuni: clasic, cu ecran de 5,8 inci S-AMOLED, și cu ecran de 6,2 inci S-AMOLED. Raportul de aspect este 18,5:9 și ecranul e curbat pe margine. Samsung îi spune Infinity Display. Despre Samsung Galaxy S9 Plus poți afla mai multe din articolul dedicat.

Samsung Galaxy S9 cu ecran de 5,8 inci are un procesor cu opt nuclee (la 2,7GHz și 1,7GHz, câte patru), 4GB de memorie RAM, conectivitate LTE Cat.18 și spațiu de stocare de 64 sau 256GB. Suportă card microSD de până la 400GB. Bateria este de 3.000 mAh și poate fi încărcat wireless, așa cum Samsung a obișnuit până acum. De asemenea, telefonul rezistă la apă și praf și rulează Android 8 Oreo cu intefața Samsung.

Camera foto, acolo unde e cel mai interesant, are 12 megapixeli, dar diafragmă variabilă: f/1.5 și f/2.4 pe care o poți seta manual în modul Pro sau o alege telefonul în funcție de cât de luminoasă este scena. De asemenea, filmează în super slow motion la 960 fps (una dintre noutăți) și dispune de opțiunea AR Emoji. Practic, prin camera foto, devii și tu un emoji, dacă dorești. Sunt deja câteva filtre disponibile și te poate face emoji atât din poze, cât și din video.

Samsung Galaxy S9 dispune și de un nou tip de autentificare biometrică: Intelligent Scan. Practic, ia autentificarea facială deja disponibilă pe telefoanele sale până acum, dar și scanarea irisului, și face una combinată mai bună. Totodată, Knox primește o actualizare și va fi mai bun pentru corporații.

Tot pentru zona enterprise, Samsung are un nou DeX. Spre deosebire de primul model, acesta e ceva mai util și îți poate transforma și telefonul în touchpad. Totodată, suportă mai multe rezoluții, iar dacă mai pui o tastatură și un mouse poți juca și jocuri video ca pe un PC.