25 feb. 2018 | 20:12

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus au fost lansate oficial

VIDEO ACTUALITATE

Samsung Galaxy S9 a fost prezentat pe 25 februarie, în Barcelona, înainte MWC 2018. Aici poți să vezi toate detaliile din timpul lansării telefonului.

Samsung Galaxy S9 a devenit oficial din 25 februarie. În magazine ar trebui să vină la mijlocul lunii martie. Aici ai detaliile din timpul prezentării.

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus au intrat deja în oferta eMAG: Varianta standard este disponibilă AICI la un preț de 3.899 de lei, în vreme ce varianta Plus este disponibilă AICI pentru 4.399 de lei.

Samsung Galaxy S9 Plus: ce are special telefonul cu ecran mai mare

Samsung Galaxy S9: ce specificații are și cât de bună e camera foto

Preț Samsung Galaxy S9: Digi Mobil deja îl are, alături de Orange și Vodafone

PREVIEW Samsung Galaxy S9 – Un telefon pentru iubitorii fotografiei

 


Livetext din timpul lansării Samsung Galaxy S9

20:10 O nouă lansare de flagshipuri Samsung a luat sfârșit, iar acum avem un nou duo oficial despre care să vorbim la prezent, Galaxy S9 și S9 Plus. Prețurile nu au fost dezvăluite pe scenă, dar arată astfel: circa 840 de euro în Europa, deci aproape 4.000 de lei în România pentru Galaxy S9, și aproape 1.000 de euro Galaxy S9 Plus, adică vreo 4.500 de lei. Precomenzile încep pe 2 martie, iar livrările vor fi efectuate începând cu 16 martie, când telefonul intră oficial pe piață și ajunge în mâinile primilor clienți.

20:05 Am avut parte de un nou video de promovare, la final de prezentare, iar vreo sută de băieți și fete îmbrăcați în pantaloni negri și cămăși albe s-au zbenguit pe scenă, într-un flash mob fără prea multă noimă. Au și dispărut, tot pe întuneric, așa cum au apărut. Dar avem Samsung Galaxy S9.

20:01 DJ Koh revine pe scenă și vorbește despre varianta Enterprise, disponibilă începând cu 16 martie.

Foto: Răzvan Băltărețu/ Playtech

19:58 Chung vorbește despre protecția datelor și amintește despre securitatea integrată în telefon cu ajutorul lui Samsung Knox, care este acum pregătit și pentru clienții Enterprise.

19:55 Eui Suk Chung, Executive VP în cadrul Samsung, ajunge acum pe scenă. Acesta amintește că Samsung Pay este disponibil deja în 20 de țări. Noi mai avem de așteptat. Cât, nu știm.

19:53 Notificările devin mai interactive și îți permit să răspunzi la mesaje, spre exemplu, într-o fereastră care se deschide deasupra aplicației curente, așa că nu trebuie să renunți la un videoclip, de exemplu.

Mai important e că și ecranul de Home funcționează acum în mod landscape, așa că nu vei mai avea parte de tranziții frustrante când ecranul trebuie să se rotească, pentru că n-are încotro.

Foto: Răzvan Băltărețu/ Playtech

19:50 Samsung Galaxy S9 vine cu difuzoare la ambele capete, iar acestea sunt cele mai puternice puse până acum pe un telefon al companiei. Smartphone-ul beneficiază de tehnologia Dolby Atmos. Dacă vrei să te uiți la filme fără căști în tramvai, trebuie să-ți iei un S9!

19:48 Mark Notton urcă acum pe scenă, pentru a prezenta mai departe telefonul.

19:47 Se vorbește despre Bixby, care pare să fie mai util decât anul trecut. Rămâne de văzut dacă vorbim doar vorbe, sau dacă asistentul cu inteligență artificială devine un companion de încredere.

19.46 Samsung a anunțat și un parteneriat cu Disney pentru și mai multe emoji-uri AR pe care să le faci și tu.

19.42 AR Emoji va genera 18 emoji personalizați pentru tine. E o platformă deschisă, așa că de acum înainte așteaptă-te la mesaje de tipul acesta pe WhatsApp și Facebook Messenger.

19.40 Samsung Galaxy S9 vine cu AR Emoji. Este o funcționalitate prin care devii emoji. Camera te scanează, apoi te transpune în lumea digitală să fii și tu un emoji. Partea mai bună, în comparație cu Animoji de la Apple, e că poți trimite conținutul prin tot felul de aplicații de chat.

19.39 Telefoanele capturează mai multe cadre pentru a produce imagini mai bune la final. Desigur, pe Samsung Galaxy S9 Plus cu două camere o să poți experimenta cum trebuie modul portret, cu bokeh. Rămâne de văzut cum se compară cu ce oferă Apple.

19.37 Samsung s-a lăudat și cu câteva parteneriate media pentru filmarea slow-motion. Dat fiind că poți stoca pe Samsung Galaxy S9 până la 256GB intern sau pe microSD până la 400GB, sigur vei vrea să te joci cu așa ceva.

19.35 Samsung chiar ține la filmarea în slow-motion. Se laudă cu clipurile acestea de parcă ar fi aur, dar calitatea lasă de dorit. Totuși, e o performanță pentru un telefon.

19:31 Modul de filmare slow-motion este îmbunătățit, de asemenea, astfel că vorbim despre ”super slow-mo”, care merge până la 960 fps. Pentru a arăta în acțiune camera, Samsung a colaborat cu The Slow Mo Guys, care s-au jucat cum știu eu mai bine cu camera foto în modul slow-motion. Rezultatele nu arată deloc rău.

Foto: Răzvan Băltărețu/ Playtech

19:29 Camera foto de pe S9 are o diafragmă dublă acum, pe care telefonul o va folosi în funcție de condițiile de lumină date. Wang subliniază că este cea mai mare diafragmă de pe un smartphone lansat până acum: aceasta are o valoare de f/1.5.

19:27 Justin Denison aduce în prim-plan camera, pe care Samsung ”a reimaginat-o și a construit telefonul în jurul ei”. Acesta îi face loc pe scenă lui Johnathan Wang, care va vorbi mai mult despre vedeta de pe spatele telefoanelor.

19:22 Denison vorbește despre ecranul Infinity de pe 2018 ca fiind ceva ce lumea n-a mai văzut. Încă o dovadă că oamenilor nu le-a păsat de LG G6. Midnight Black, Titanium Grey, Colar Blue, Lilac Purple sunt noile culori, iar Denison mizează pe ultima dintre ele ca preferată a publicului, în viitor.

Acesta îi îndrumă pe cei din sală să folosească badge-urile primite pentru a vedea noul smartphone în realitate augmentată.

Foto: Răzvan Băltărețu/ Playtech

19:18 DJ Koh a revenit cu ambele telefoane pe scenă, așa că Samsung Galaxy S9 și S9 Plus sunt lansate oficial. Justin Denison, SVP în cadrul companiei, urcă acum pe scenă, pentru a detalia noile telefoane.

19:15 DJ Koh susține că S9 este primul telefon creat pentru modul în care folosești un smartphone în prezent. Președintele Samsung a părăsit scena pentru a lăsa publicul să se bucure de videoclipul de lansare, după care vom vedea telefoanele.

19:12 Telefonul vine cu noua aplicație SmartThings, creată pentru a-ți aduce laolaltă toate dispozitivele inteligente, pe care să le controlezi rapid de pe smartphone. De asemenea, telefonul va avea și un senzor îmbunătățit, care va putea monitoriza și presiunea sanguină.

19:10 DJ Koh trece în revistă telefoane din generațiile trecute ale Samsung și reușește să creeze ceva anticipare pentru noul smartphone, care încă e ascuns bine, cel mai probabil în buzunarul de la piept.

19:06 Am trecut de toate videoclipurile introductive, între care și reclama ”Do what you can’t”, pe care ai văzut-o probabil și la televizor în ultimele săptămâni. DJ Koh urcă acum pe scenă pentru a deschide evenimentul din această seară.

19:00 Evenimentul Unpacked a început acum câteva clipe, iar aici vei putea urmări toate detaliile legate de lansarea Samsung Galaxy S9. După o așteptare din ce în ce mai apăsătoare în ultimele luni, suntem gata să vedem ce a pregătit Samsung pentru flagshipul din 2018.


La nivel de design, Samsung Galaxy S9 nu va veni cu modificări radicale față de modelele de anul trecut. Știm asta deja, pentru că un video oficial a ajuns pe internet înainte de lansare. Samsung Galaxy S9 va avea însă o cameră mult mai bună, promovată în tot felul de materiale de teasing. Odată cu acest smartphone, poți spune că ai alternativă la iPhone X. Huawei va prezenta noul flagship abia la final de martie.

Până începe evenimentul oficial Samsung, te poți bucura deja de videoclipul de lansare a telefonului.

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus: ce știm despre ele până acum

Pe 24 aprilie 2017, scriam prima știre despre Samsung Galaxy S9, în care vorbeam despre faptul că viitorul flagship al companiei urma să aibă procesorul Snapdragon 845. De-atunci și până acum s-au adunat mai bine de o sută de știri despre telefon, iar acum am ajuns la momentul în care suntem gata să vorbim la prezent despre smartphone.

Știm deja mai toate lucrurile despre telefon. Dacă inițial vorbeam despre procesor, astăzi știm și cum arată noile smartphone-uri, dar și ce prețuri vor avea S9 și S9 Plus: 841, respectiv 997 de euro. Pentru că vorbim despre prețuri în euro, trebuie să mai adăugăm ceva ca să aflăm prețul real din România, dar asta e o altă discuție și o situație cu care deja ne-am obișnuit.

Noul duo format din Samsung Galaxy S9 și fratele mai mare, S9 Plus, continuă linia de design instituită de modelul predecesor. Avem parte de un ecran Infinity, cu raport de aspect de 18,5:9, dar și de un senzor de amprentă așezat pe mijloc, spre încântarea clienților.

Telefoanele vor avea cel puțin 4 GB de RAM și vor veni, de asemenea, cu 64GB de spațiu de stocare. Din fericire, nu trebuie să-ți cumperi alte căști, deoarece jack-ul de 3,5 mm rămâne și anul acesta în portofoliul companiei.