Mașina care merge pe apă și pe uscat pentru care ai renunța și la Ferrari

de: Daniel Ștefan
24 09. 2018

Un producător american de automobile a creat primele și cele mai rapide mașini care se pot deplasa și pe uscat și apă. Vehiculele amfibii trec atât de repede de la mediul terestru la cel acvatic încât sigur ți-ai dori să încerci și tu unul.

Dacă ai jucat vreodată GTA și ai încercat să mergi cu o mașină pe apă după ce ai tastat o parolă, atunci știi despre ce e vorba. Pe-atunci, probabil credeai că așa ceva este posibil doar în jocurile video sau în desene animate și filmele SF, dar azi e realitate.

În SUA, există un producător auto reputat care fabrică mașini care merg pe apă și pe uscat. Se numește WaterCar (evident) și modul lor de execuție pare destul de precis, eficient și sigur pentru orice fel de șofer și de pasager.

S-ar putea ca WaterCar să nu fie singurul producător de vehicule amfibii din lume, dar, cu siguranță mașinile sale sunt cele mai rapide și dețin recordul de viteză pe apă cu un vehicul amfibiu la nivel mondial.

Nu au prea multe modele. Cel standard seamănă foarte mult cu un SUV Jeep sau Land Rover mai vechi, dar arată bestial, iar pe apă poate atinge viteza de 80 km/h, suficient de rapid cât să tragi o persoană pentru a face schi nautic.

Prețul unui vehicul amfibiu standard este de 136.000 de dolari, dar, dacă vrei să-ți personalizezi mașina, o poți face direct de pe acest site, dar prețul va urca până la 172.000 de dolari. Poți alege dintr-o gamă variată de culori și de funcții.

Dacă vrei ceva mai stilat, WaterCar are și modelul Python, vehiculul amfibiu de lux care copiază designul Chevrolet (din spate, zici ca e un Corvette). Python este modelul care deține recordul de viteză pe apă, de 96 km/h, însă costă 177.000 de dolari.

Dar, piesa de rezistență a celor de la WaterCar este SUV-ul amfibiu de pompieri, aflat în dotarea pazei de coastă americane. Mașina este echipată cu tun de apă care poate elibera cu jet puternic până la 4.000 de litri de apă pe minut. Este eficient în stingerea incendiilor de pe ambarcațiuni pentru că ajunge rapid la ele, dar poate ajuta și pompierii de pe uscat, dacă clădirile incendiate sunt aproape de mal.

În plus, mașinile care merg pe apă se descurcă la fel de bine și pe uscat, mai ales pe off-road, după cum poți vedea în clipul de prezentare.