SUV-ul superb de la BMW care anticipează mașinile viitorului

SUV-ul superb de la BMW care anticipează mașinile viitorului

BMW Vision iNext este mașina viitorului pe care compania germană o are deja pregătită în garaj. A fost prezentată într-un mod grandios și îți conferă o doză de optimism cu privire la viitorul mașinilor autonome.

BMW Vison iNext anunță, de fapt, începutul unei noi serii de SUV-uri în gama BMW și pare una promițătoare, dar extrem de luxoasă, pe care puțini și-o vor putea permite.

Seria i a BMW a fost lansată în urmă cu zece ani, dar Vision iNext o va revoluționa. Deocamdată este doar un prototip, dar reprezentanții brandului german au anunțat că SUV-ul electric și autonom este programat să apară pe piață în 2021, cu un design foarte asemănător cu ceea ce poți vedea acum în imagini.

bmw vision inext masina electrica masina autonoma

Oficialii BMW au spus că versiunea de serie se va încadra în nivelul 4 de autonomie (nivelurile sunt de la 0 la 5), deci va fi un autoturism extrem de ambițios. Rămâne de văzut dacă va primi omologarea pentru circulația pe drumurile publice. Pentru 2021 eu aș spune că e prea curând. Totuși, BMW Vision iNext va putea fi condus și de către șofer, deci nu va fi neapărat o problemă.

Noul concept nu este mai mare decât un BMW X5, dar, cu siguranță este net superior acestuia. Vision iNext îți creează o impresie deosebită încă de la exterior. Caroseria este vopsită cu o culoare pe care cei de la BMW o numesc Liquid Greyrose Copper, ale cărei nuanțe variază în funcție de unghiul din care privești mașina. Scopul designerilor a fost ca vehiculul să-ți dea impresia de dinamism chiar și atunci când stă pe loc.

bmw vision inext masina electrica masina autonoma

BMW Vision iNext nu are nimic din trăsăturile specifice mașinilor contemporane. Este avangardistă, dar nu renunță complet la elementele specifice BMW, cum este celebrul calandru dublu frontal, înconjurat de o bandă luminoasă albastră.
Ampatament generos, console scurte, jante special concepute, cu un diametru de 24 de inci și camere video în locul oglinzilor laterale sunt doar câteva dintre dotările de pe acest prototip.

bmw vision inext masina electrica masina autonoma

În interior, designul este destul de ciudat, mai ales dacă te uiți la bord, care este complet diferit de ceea ești obișnuit să întâlnești la o mașină actuală. Bordul are un design foarte simplificat, dar întreaga tehnologie și comenzile sunt integrate în două ecrane generoase.

În general, elementele pe care le găsești în interiorul lui Vision iNext au fost inspirate de camerele cochete ale hotelurilor-boutique.

bmw vision inext masina electrica masina autonoma

De asemenea, poți alege între două module: Ease sau Boost. În modul Boost, volanul se apropie de scaunul șoferului, pedalele se ridică din podeaua de lemn, iar mașina va răspunde comenzilor date de șofer. În modul Ease, volanul se depărtează, pedalele se retrag, iar atmosfera habitaclului devine diferită: șoferul și pasagerii pot avea cu totul alte preocupări, în timp ce mașina rulează fără intervenția umană.

bmw vision inext masina electrica masina autonoma

Butoanele fizice lipsesc, dar au fost înlocuite cu zone sensibile la atingere și două ecrane.

Citește și:
Sursa: Motor Trend
Etichete: