Xbox One devine mai rapid și mai simplu de folosit printr-un update
Xbox One beneficiază deseori de actualizări de firmware, dar cel mai nou update include pentru prima dată modificări importante de interfață.
Sunt multe motive să-ți cumperi un Xbox One, cel mai important constând în portofoliul stufos de jocuri de calitate. Asta nu înseamnă însă ca nu are o interfață întortocheată ce necesită o cantitate semnificativă de timp pentru a fi înțeleasă pe deplin. Din fericire, oficialii gigantului din Redmond au coborât urechea la doleanțele utilizatorilor și au făcut tot posibilul pentru a simplifica și eficientiza printr-un update interacțiunea cu interfața consolei.
Rezultatul acelui efort îl pot vedea toți utilizatorii de Xbox One în următoarele zile. Această actualizare de primăvară are toate șansele să fie cea mai importantă de la momentul în care s-a lansat inițial consola. În doar câteva cuvinte, prin acest update a devenit mult mai rapid să efectuezi o serie stufoasă de sarcini. Întregul ghid de navigare este mai ușor de înțeles și te ajută să ajungi mai repede la aplicațiile recente, la controalele pentru muzica redată în fundal și la posibilitatea înregistrării unor sesiuni de gaming. Amatorii de multitasking se vor bucura de un modul mai accesibil pentru monitorizarea realizărilor din jocuri.
Interacțiunea cu Cortana va deveni mai facilă prin prisma faptului că asistentul va pluti peste întreaga interfață când este apelat, în loc să modifice conținutul principal de pe ecran. Singurul minus introdus acum constă în eliminarea funcției Snap. Aceasta din urmă facilita rularea de două aplicații simultan pe consolă, dar se pare că nu prea a fost utilizată de către posesorii de Xbox One. În loc de Twitch, de acum înainte Microsoft speră că veți folosi serviciul proprietar de streaming intitulat Beam. Acesta a fost implementat în așa fel încât utilizatorii să ajungă foarte ușor la el.
Împrumutând o funcție importantă de la Nintendo Switch, Microsoft tocmai a adus pe Xbox One o funcție interesantă de control parental. Aceasta din urmă facilitează definirea printr-o interfață web a duratei sesiunilor de gaming pentru cei mici.