Toate lucrurile dăunătoare care ți se pot întâmpla pe Tinder și alte rețele de matrimoniale
Tinder și alte rețele de matrimoniale nu sunt lipsite de probleme, iar acestea sunt cele mai frecvente de care să te ferești.
Rețele de matrimoniale nu mai sunt ce-au fost. Dacă până acum era o rușine să recunoști că apelezi la Tinder sau alte rețele matrimoniale pentru a-ți face relații sau pentru sex, în prezent este rușinos dacă n-ai încercat măcar o dată o astfel de platformă. În orice caz, chiar dacă aproximativ una din trei persoane folosește servicii și aplicații de dating, nu toți sunt la fel de norocoși și nu toți au parte de experiențe pozitive și productive.
O cercetare Kaspersky Lab arată că mai mult de jumătate dintre oamenii care-și caută partener în mediul online ajung să fie dezamăgiți de experiența trăită. Faptul că pe internet oamenii, în general, postează poze și informații false, nu este nicio noutate, însă când crezi că ți-ai găsit jumătatea, după ce ai analizat bine informațiile primite, da, e puțin descurajator.
Tinder îți găsește perechea, dacă nu e o minciună
Pe Tinder, de exemplu, mulți dintre utilizatori s-au confruntat cu situații în care au primit poze și informații false despre persoana de la capătul conversației, link-uri cu malware, escroci care încercau să obțină informații de la ei sau persoane care mințeau în legătură cu așteptările lor de la o relație.
Cercetarea arată că utilizatorii de platforme de dating, ca Tinder, Bumble, OKCupid, Badoo și altele nu folosesc întotdeauna aplicațiile în scopul în care au fost create. Doar 11% din ei folosesc platformele de online dating să își găsească partener. De cealaltă parte, aproape jumătate (48%) dintre utilizatorii platformelor de dating online o fac pentru amuzament, iar 13% din ei sunt, pur și simplu, în căutare de sex.
Lumea relațiilor virtuale sau a datingului online este plină mai ales de informații false, ceea ce îngreunează cu mult munca celor care vor să-și găsească iubirea în mediul virtual. Peste jumătate dintre respondenți (57%) au recunoscut că au mințit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viața reală sau chiar pentru a încerca să își demaște partenerii infideli.
Această realitate trage după sine și nemulțumirea unora. Una din cinci persoane (19%) spune că a renunțat la dating online din cauza pozelor false, iar una din 10 renunță din cauza așteptărilor false (12%) și a informațiilor lipsite de onestitate privind implicarea într-o altă relație (11%). Situația tragi-comică este că cei care sunt ”escroci” pe rețelele de dating, folosind date și informații înșelătoare, sunt cei mai nemulțumiți, comparativ cu utilizatorii onești.
Însă mai grav e că nu puține au fost cazurile în care oameni naivi au fost înșelați și au prestat servicii și au dat bani escrocilor.
Pe Tinder și alte rețele, furtul merge la fel de bine ca pe orice site de phishing
Unul din 10 utilizatori spune că a avut de-a face cu infractori care au încercat să obțină informații personale sau financiare, i-au fost trimise link-uri periculoase sau malware care infectează dispozitivele. De exemplu, 16% din cei care furnizează informații false au avut dispozitivele infectate cu malware, spyware sau ransomware prin intermediul unei platforme de dating online, comparativ cu doar 5% dintre cei care nu furnizează informații false.
Da, datingul online este o modalitate la modă de a cunoaște oameni și mult mai simplă. Este cunoscut faptul că te exprimi mai ușor în scris, decât într-o conversație față în față cu respectivul. Ceea ce a degenerat, oarecum, și nu e de azi de ieri, e că majoritatea oamenilor aleg să poarte măști sociale și să prezinte persoana care vor să fie, de fapt, nu persoana care este.
Cu toate acestea, nu asta este de condamnat, ci, mai ales, ceea ce fac escrocii. Sfatul simplu și util este să fii mai prudent și mai reținut în a oferi încredere și informații în conversațiile tale.