12 oct. 2016 | 11:59

Această aplicație de dating e pentru cei care vor o relație serioasă

ACTUALITATE
Această aplicație de dating e pentru cei care vor o relație serioasă

The Dating Apocalypse from Hinge on Vimeo.

În cazul în care nu te-ai indentificat niciodată cu Tinder sau cu alte aplicații de „fast dating” similare, Hinge s-ar putea să îți placă.

Dacă arunci o privire de ansamblu asupra peisajului aplicațiilor și serviciilor de dating, piața e destul de fragmentată. Într-o extremă avem aplicațiile din gama Tinder sau OKCupid, care răspund în special nevoilor de experimentare ale tinerilor, iar în cealaltă extremă se plasează platformele de dating ceva mai serioase, precum Match.com sau eHarmony.

Categoria platformelor de dating care nu au și o aplicație de smartphone bazată pe superficiala selecție de tip „swipe” presupune o căutare riguroasă a partenerilor potriviți în funcție de interese comune. Problema lor, însă, e că sunt cumva prea rigide.

Cei de la Hinge au sperat să găsească o soluție de mijloc, destinată inclusiv tinerilor nu își doresc o aventură, ci mai degrabă o relație serioasă. Hinge se poziționează drept o aplicație pentru cei care vor să scape de actuala „apocalipsă a datingului” și să creeze o conexiune umană profundă, bazată mai puțin pe instincte primare și mai mult pe emoții.

Platforma Hinge exista de ceva timp, dar în noiembrie 2015, o echipă de 20 de oameni a hotărât să o reinventeze și să o transforme într-un refugiu pentru cei care nu se identifică cu această cultură a swipe-ului. Aplicația va costa șapte dolari și, având în vedere faptul că nu a fost niciodată foarte populară în Europa, nu e clar dacă va ajunge și la noi.

Filmulețul de prezentare de mai sus ilustrează perfect ce și-au propus cei de la Hinge: să ne scape de o lume plină de oameni apatici și singuri, care își reprimă nevoia de conexiune emoțională și evită sentimentele ca pe o plagă. Nu știm cât de bine va funcționa, dar Hinge e, cu siguranță, o gură de aer într-o lume în care toată lumea dă swipe, dar nimeni nu mai stabilește o conexiune umană reală.