Samsung Galaxy Note 8 pierde încă un test irelevant pentru rapiditate
Samsung Galaxy Note 8 e un smartphone performant. Are însă momente când performanța sa e sub ce te-ai aștepta.
Prețul de achiziție al telefoanelor de top din acest an a atins un prag înfricoșător. Deși iPhone X este luat ca referință pentru situația din piață, datorită prețului de start de 5.400 lei, nici cu Galaxy Note 8 nu îmi este rușine. Respectivul aparat poate ajunge cu ușurință în jurul cifrei de 1.000 de euro. Totuși, nimic nu este mai enervant decât să investești o avere într-un smartphone, doar pentru a-ți da seama că este departe de a fi cel mai sprinten.
PhoneBuff a făcut multe teste comparative în ultimul an, dar este prima oară când sunt testate față în față Galaxy Note 8 și HTC U11+. Este însă un test mai mult de dragul testului. În timp ce Samsung a ajuns lider mondial, taiwanezii au lansat telefoane din ce în ce mai puțin cumpărate și mai ofertante.
Ca de fiecare dată, când vine vorba de un test PhoneBuff, algoritmul folosit nu poate fi neapărat clasificat ca fiind științific. Practic, sunt rulate și închise diverse aplicații. La final, aceleași aplicații sunt rulate din nou pentru a cuantifica eficiența memoriei RAM responsabilă de multitasking.
[readmore]
În cazul de față, Samsung Galaxy Note 8 s-a dovedit puțin mai lent decât concurența. Este cumva cazul când a fost testat în paralel cu iPhone 8 Plus, dar atunci alternativa de la Samsung s-a clasat mai bine. Acum Note 8 a terminat ciclul de folosire într-un minut jumate, respectiv 30 de secunde, în timp ce rivalul taiwanez în un minut și 21 de secunde, respectiv 26 de secunde.
Totuși, modelul HTC e depășit lejer de OnePlus 5 în ambele teste, deci nu-i chiar foarte rapid. Ba chiar și Google Pixel 2 XL (sau OnePlus 5T) îl bate la un capitol, după cum vezi în videoul de mai sus. Performanța în fața Note 8 e mai mult o excepție decât o normă.
De ce e irelevant un astfel de test? Ei bine, niciodată nu contează cum funcționează un telefon în paralel cu altul. Contează cât de rapid e pentru tine. De exemplu, OnePlus e rapid, că are Android simplu, fără interfață. Cea de la Samsung e prea încărcată. Totodată, performanța asta e dată și de optimizarea software – hardware, dar și pe ce pune accent producătorul în optimizare. Poate fi un procesor care ajută autonomia, pe când altul poate consuma mai mult ca să-ți dea senzația de rapiditate.
Astfel, nu lua un astfel de test literă de lege. Mai ales că Note 8, OnePlus 5T sau Google Pixel 2 XL oferă un pachet mai bun decât a reușit HTC până acum.