iPhone 8 Plus pierde cel mai important test de performanță în fața Note 8

Procesorul din iPhone 8 a înregistrat o victorie zdrobitoare în fața Galaxy S8, dar Samsung Galaxy Note 8 se pare că joacă în altă ligă.

În această toamnă, au fost dezvăluite cele mai importante terminale din 2017. Ultimele săptămâni au fost încărcate de lansări semnificative, iar Google nici măcar nu și-a anunțat încă versiunile actualizate de Google Pixel. Asta nu înseamnă însă că nu se pot efectua câteva teste relevante pentru a stabili liderul în materie de smartphone-uri de top.

Într-o piață dominată de telefoane atrăgătoare, foarte mulți visează la iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Galaxy Note 8. În contextul în care toate cele trei terminale Apple împărtășesc același procesor, cu aceeași frecvență de lucru, se poate spune că indiferent pe care îl testezi, poți considera că le-ai testat pe toate. Pe acest principiu au mers și cei de la PhoneBuff când au realizat clipul comparativ de mai sus.

Redactorii PhoneBuff obișnuiesc deja de câțiva ani să realizeze niște teste comparative foarte interesante. Acestea implică rularea mai multor aplicații comune pe care le folosim cu toți, închiderea lor și rularea din nou. Prin acest mecanism se testează atât performanța procesorului responsabil de inițierea programelor într-un timp cât mai scurt cât și a memoriei RAM. Memoria de lucru (Random Access Memory) este responsabilă de partea de multitasking care îți ține un program în fundal pentru a-l reapela rapid dacă ai nevoie de el din nou după câteva momente sau câteva ore.

În prima tură a testului comparativ între iPhone 8 Plus și Galaxy Note 8, creația Apple a ieșit în față prin efectuarea întregului ciclu de test în doar un minut și 27,35 secunde. Vârful de gamă al Samsung a rămas în urmă cu aproximativ 3 secunde – un minut și 30,48 secunde.

Mai interesantă a fost însă partea a doua a testului în care cei 6GB RAM de la Galaxy Note 8 și-au demonstrat utilitatea comparativ cu cei 3GB RAM de la iPhone 8 Plus. În practică, telefonul Apple a executat rutina de test în două minute și 7,79 secunde, pe când smartphone-ul Samsung a ieșit victoris cu aproape 5 secunde – două minute și 1,58 secunde.

07:45 29.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video