Mașina autonomă pentru curse fără pilot este inspirată de filmele cu supereroi [VIDEO]

de: Ioana Bîrsan
02 03. 2017

Inginerii au ocazia să-și testeze cele mai nebunești gânduri odată ce au la dispoziție mașina în totalitate autonomă și care nu dispune de un șofer.

Tehnologia din spatele mașinilor autonome de la Tesla devine din ce în ce mai performantă, însă inginerii nu-și pot pune imaginația la contribuție în totalitate atunci când vieți umane se află în joc. Lucrurile se schimbă odată cu apariția mașinii autonome care nu are un loc pentru șofer. În acest caz, designerii au ocazia să se desfășoare în totalitate, fără a lua în calcul factorul uman.

Roborace este o companie care lansează primele mașini de curse fără piloți. La MWC, producătorii și-au prezentat primul prototip care ne impresionează prin aspectul său inspirat din filmele science-fiction. Cei de la Wired susțin că mașina robotică se aseamănă cu o insectă chircită care parcă se pregătește să se lanseze într-un salt înalt. Vehiculul are garda joasă, o spinare îngustă (fapt care este permis de absența cabinei pentru pilot) și o formă aerodinamică, care îi permite să atingă viteze mari cu ușurință.

Nu e de mirare că mașina pare scoasă din filmele cu supereroi, mai ales dacă luăm în calcul faptul că proiectantul a creat vehicule pentru filme ca Prometheus, Captain America și Tron:Legacy.

Roborace are ambiții mari și vrea să schimbe modul în care percepem cursele de mașini de tip Formula 1 și își propune să creeze vehicule electrice performante care să impresioneze statistic. Automobilele vor fi realizate din fibră de carbon, cu o greutate de 975 de kilograme, 4,8 metri lungime și 2 metri lățime. Senzorii sunt un element crucial pentru oricare mașină autonomă, iar vehiculul creat de Roborace include cinci senzori care determină distanța, două radare și șase camere. Creierul mașinii va fi cipul Drive PX2 AI al celor de la Nvidia.

Producătorii au început deja să testeze mecanismul creat și ceea ce e cel mai impresionant este că vehiculul a putut detecta și evita un obstacol de pe drum fără prea mari probleme. În final, speranța acestora e că, folosindu-se de aceste creații, vor putea să perfecționeze sistemul care se află la baza mașinilor autonome conduse de oamenii obișnuiți.