Galaxy S8 va putea captura clipuri video cu 1000 de cadre pe secundă
Mai sunt doar câteva zile pănă la dezvăluirea oficială a abilităților Galaxy S8, dar asta nu înseamnă că nu avem parte în continuare de zvonuri.
Samsung se pregătește intens de lansarea primului său vârf de gamă pentru 2017. Acesta va fi anunțat la finele acestei luni, dar se pare că sud coreenii nu au fost foarte eficienți în a ascunde o serie de particularități importante legate de iminentul aparat. După cum am văzut și în anii trecuți, zvonurile despre smartphone-uri de top încep din ce în ce mai des să se dovedească a fi adevărate, indiferent dacă este vorba de un produs Apple sau Samsung.
Conform celor mai noi speculații publicate de curând de Sammobile.com, Galaxy S8 va fi primul telefon al companiei capabil să imortalizeze conținut video la o rată de 1000 de cadre pe secundă. Nu este exclus să fie primul smartphone creat vreodată cu aceste abilități.
Inițial, mulți au fost de părere că senzorul efectiv responsabil de captură va fi același folosit în Galaxy S7, gadgetul lansat acum un an. Diferența de abilități și performanță va fi dată de puterea de procesare sporită semnificativ și de un sistem de lentile mai avansat. În definitiv, va fi vorba tot de o rezoluție maximă de 12 megapixeli pentru foto, dar imaginile statice imortalizate în această manieră vor fi mult mai atrăgătoare. Pentru atingerea performanței de a captura clipuri cu 1000 de cadre pe secundă, Samsung a integrat o memorie DRAM direct în senzorul camerei.
Dacă vi se pare că ați mai auzit în trecut de practici similare, motivul are legătură cu soluția folosită de Sony pentru al său Xperia XZ Premium. Cel mai nou telefon de top al japonezilor filmează 720p cu 960 de cadre pe secundă pentru că are o memorie tampon DRAM integrată în senzorul camerei principale.
Pentru selfie-uri, Galaxy S8 va avea un senzor frontal de 8 megapixeli cu autofocus. La acesta se adaugă tot pe partea din față un senzor RGB de 3,7 megapixeli pentru scanare de iris. Noul Samsung Galaxy S8 va fi lansat simultan la Londra și New York într-o conferință desfășurată pe 29 martie.