LG la final de IFA 2014: viitorul e purtabil, iar LG G Watch R e cel mai bun pionier

de: Răzvan Băltărețu
11 09. 2014
lg g watch r 2

Toamna, IFA 2014 este cel mai important târg dedicat tehnologiei. Timp de cinci zile, oamenii au putut descoperi și testa noile gadgeturi și tehnologii. LG s-a prezentat cu „sacul“ plin de idei, trecem în revistă ce ne-a atras atenția.

lg g watch r 3

LG G Watch R, și un ceas digital, și unul care imită bine analogul. FOTO Playtech/Radu Neagu

Mare atracție pentru LG la IFA 2014 a fost ceasul LG G Watch R. E vorba de un dispozitiv cu Android Wear, are un ecran rotund cu un diametru de 1,3 inci și are toate șansele să fie cel mai interesant dispozitiv purtabil. Deocamdată, singurul contracandidat serios este Motorola Moto 360, dar mai greu vom vedea Moto 360 pe piața din Europa decât LG G Watch R.

LG G Watch R este compatibil cu aproape orice curea de ceas de pe piață și LG nu va ezita să vină cu o mulțime de modele pentru acesta. Cureaua originală este fabricată din piele. La prima vedere, este cel mai atractiv smartwatch pe care l-am văzut până acum, dar asta poate fi din nou, o chestie de preferință.

Despre configurația hardware trebuie spus că are 512 MB memorie RAM, un procesor Qualcomm la o frecvență de 1,2 GHz și 4GB de stocare internă. Acumulatorul este de 430 mAh, cel mai mare din segmentul smartwatch-urilor, iar în modul de stand-by consumă de 10 ori mai puțin decât atunci când este folosit. Va fi un dispozitiv interesant de testat și „trăit“ cu el.

LG G Watch R într-un video hands-on

Televizoarele LG, numeroase și dotate

La IFA 2014, LG a adus și o gamă bogată de obiecte electrocasnice și electronice dincolo de telefoane și ceasuri inteligente. Nu toate modelele de televizoare prezentate vor ajunge și în magazine, cum este desigur și televizorul 8K al celor de la LG.

Ce am observat este că producătorul insistă anul acesta pe tehnologia OLED. Televizoarele OLED sunt semnificativ mai scumpe decât cele cu un panoul normal AMOLED sau IPS, însă au și avantajul unui consum mai mic de energie, și a unor culori incredibile. E drept, AMOLED-ul și IPS-ul au avansat și ele semnificativ în ultimii ani, atât din punct de vedere consum, cât și la reproducerea culorilor și la grosimea din ce în ce mai mică a panoului.

De asemenea, LG a mizat mult și pe televizoare smart, acum ajutate de webOS. Acest sistem de operare a fost lansat de Palm, a fost preluat de HP și acum a ajuns la LG pe televizoare. În prezent, este poate cel mai avansat ecosistem pentru smart TV dintre toate cele oferite de concurență.

După LG G3, n-au lipsit nici telefoanele mai modeste

LG G3 este cel mai bun de la LG și cam din tot ce are de oferit Android. Ei bine, la IFA 2014 au fost aduse și modele mai „modeste“ pe lângă „regele Android“.

Este vorba, în primul rând, de un phablet. LG G Vista este un dispozitiv interesant, care are un display cu o diagonală de 5,7 inci, o rezoluție de 1.280×720 pixeli și cu un procesor Qualcomm Snapdragon 400, un procesor cu 4 nuclee și frecvență de 1.2 GHz. Pentru cei care își doresc un smartphone cu un ecran mare, și care să nu le facă o gaură prea mare în buget, LG G Vista s-ar putea dovedi o alegere interesantă. Mai rămâne să vedem dacă și când va fi disponibil și pentru piața din Europa.

De partea cealalată sunt LG L Bello și LG L Fino. LG L Bello este un dispozitiv cu diagonala ecranului de 5 inci și cu o rezoluție FWVGA, mai exact 854×480 pixeli. Pare cam mică ce e drept pentru un ecran de 5 inci, însă și prețul de retail trebuia să rămână mic. Procesorul este unul de 1,3 GHz, cu 4 nuclee, și cu un chipset nespecificat. Are 1 GB memorie RAM și 8 GB stocare internă, precum și o baterie de 2.540 mAh.

LG L Fino este un dispozitiv și mai mic, cu un ecran de 4.5 inci și cu o rezoluție WVGA, adică 800×480 pixeli. Și aici avem un procesor cu 4 nuclee, cu o frecvență puțin mai mică, de 1,2 GHz, o cameră principală de 8 Megapixeli și o cameră frontală VGA (640×480). Acumulatorul are 1900 mAh, gândit și aici pentru o autonomie mai mare de 1-2 zile la o utilizare normală.

Chiar dacă sunt dispozitive low sau mid-end, cele două smartphone-uri rulează aproape cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, și vin cu un acumulator mare pentru specificațiile lor. Și cu LG G3 pe piață deja, cel mai bun dintre cei buni, modelele „de buget“ au rolul, în strategia LG, de a-i consolida poziția și brandul.