05 sept. 2014 | 14:35

Am testat LG G Watch R, poate cel mai bun smartwatch din 2014 [VIDEO Hands-on]

VIDEO
Am testat LG G Watch R, poate cel mai bun smartwatch din 2014 [VIDEO Hands-on]

După LG G Watch, unul dintre primele dispozitive purtabile cu Android Wear de pe piață, LG își propune să devină lider în segmentul de dispozitive ușor de purtat. Astfel, la IFA 2014 a adus LG G Watch R, un nou ceas cu o abordare similară Motorola Moto 360. Noi l-am testat și îți spunem cum ni s-a părut.

lg g watch r 5

LG G Watch R este primul ceas din lume care dispune de un afișaj circular. Motorola Moto 360 a fost anunțat după LG, tocmai de aceea sud-coreenii revendică acest titlu. Ecranul lui G Watch R este din plastic OLED (P-OLED), care utilizează o suprafață de 100% din cadranul ceasului. Cel mai nou portabil Android de la LG are un aspect clasic, este îmbrăcat într-un cadru de oțel inoxidabil rezistent, cu o colecție de afișaje, care sunt accesibile cu o simplă atingere a degetului.

Descoperă și alte gadgeturi și tehnologii inovatoare aduse de LG la IFA 2014

Lansat la IFA 2014, ceasul inteligent LG G Watch R este primul dispozitiv cu Android Wear care ajunge la mâna noastră. Este, probabil, primul dispozitiv de acest fel care ajunge și în Europa. Dacă Samsung a decis că sistemul lor de operare este mai bun pentru dispozitivele purtabile, LG a ales că Android Wear drept soluție software pentru gadgetul produs de ei.

Ceasul este rotund, așa cum sunt în general ceasurile…. Drept ar fi să spun că spre deosebire de celelalte smartwatch-uri, acesta este primul la care mi-a trecut prin minte faptul că l-aș cumpăra. Asta poate pentru că e rotund și arată a ceas, nu a telefon.

Video hands-on cu LG G Watch R

Este construit într-o carcasă din oțel inoxidabil cu o suprafață tratată pentru a fi rezistentă la zgârieturi. Ecranul are un diametru de 1,3 inci și calitatea imaginii este foarte bună.

Este compatibil cu aproape orice curea de ceas de pe piață, și LG nu va ezita să vină cu o mulțime de modele pentru acesta. Cureaua originală este fabricată din piele. La prima vedere, este cel mai atractiv smartwatch pe care l-am văzut până acum, dar asta poate fi din nou, o chestie de preferință.

O galerie foto cu G Watch R

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/LG G Watch R/”/]

 

Dotări tehnice și Androi Wear

Nu s-a vorbit prea mult de funcțiile Android Wear, mai ales pentru că acestea erau prezente doar în variantă demo pe acest ceas. Nici prețul nu este momentan cunoscut, urmând a fi anunțat ulterior.

Descoperă și: Marea colecție a inovației LG: ceasul G Watch R și televizorul 8K, un prototip al următorilor ani

Despre configurația hardware, are 512 MB memorie RAM, un procesor Qualcomm la o frecvență de 1,2 GHz și 4GB de stocare internă. Acumulatorul este de 430 mAh, cel mai mare din segmentul smartwatch-urilor, iar în modul de stand-by consumă de 10 ori mai puțin decât atunci când este folosit. Din nou, nu s-a specificat o autonomie maximă a acestui dispozitiv.

LG G Watch R este cu adevărat un pas înainte, un pas pe care mi-aș dori să îl facă și ceilalți producători de astfel de gadget-uri, un pas necesar pentru ca Android Wear să avanseze cât mai repede.

lg g watch r 2